FENOMEN

FOTO: S PONISTRE SE VIDI - HIMALAJA! Društvene mreže preplavile veličanstvene fotografije, ovo se nije dogodilo 30 godina: 'Nevjerojatno!'

 
 Twitter

Žitelji sjevernoindijske pokrajine Punjab ponovno, nakon dugo vremena, mogu vidjeti Himalaje. Naime, zbog zatvaranje zemlje što je rezultiralo značajnim smanjenjem zagađenja, zrak se pročistio do te mjere da se Himalaje vide čak s udaljenost od 160 kilometara, piše CNN.

Žitelji Jalandhara na društvenim mrežama objavljuju fotografije veličanstvene planine, a mnogi kažu i kako vrhove Himalaje nisu vidjeli već desetljećima.

'Prvi put u skoro 30 godina! Čisto vidim Himalaju zbog značajnog poboljšanja kvalitete zraka! Nevjerojatno!', napisao je na Twitteru Manjit Kang.

Ovaj je fenomen moguć zbog drastičnog smanjenja zagađenja zraka do kojeg je došlo zbog gašenja tvornica, otkazivanja letova i bitno smanjenog cestovnog prometa.

U New Delhiju je razina lebdećih čestica smanjena za čak 44 posto.

Izvešća iz Indije pokazuju da je u čak 85 gradova već nakon tjedan dana izolacije, zagađenje zraka bitno smanjeno.

Premijer Naredna Modi naredio je svim stanovnicima da ostanu u svojim kućama, a raditi smiju samo službe koje skrbe o vodi i struji te zdravstveni djelatnici, vatrogasci kao i trgovine živežnih namirnica.

U Indiji je dosad zabilježeno 6.000 slučajeva zarazde koronavirusom, a umrlih je, prema službenim podacima, 178.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 08:24