OSKVRNUTO SVETIŠTE

FOTO: SKANDAL U DRAGULJU SVJETSKE KULTURNE BAŠTINE 'Skinule su hlačice i slikale si gole guzice!'

Lindsey Adams (22) i njezina sestra Leslie (20) uhićene su u Kambodži jer su uhvaćene kako se potpuno gole fotografiraju na području golemog kompleksa hramova Angkor Wata.

Djevojke iz Prescotta u američkoj saveznoj državi Arizoni razodjenule su se u hramu Preah Kan, koji se nalazi u sklopu kompleksa na popisu svjetske kulturne baštine, a u Kambodži ga smatraju svetim.

'Skinule su hlačice do koljena i slikale si guzice', kaže lokalna policija u priopćenju koje citira Daily Mail.

Obje su zbog širenja pornografije i javnog pokazivanja spolnih organa kažnjene novčano, globama u iznosu od oko 1700 kuna, dosuđena im je i 6-mjesečna uvjetna kazna, a dobile su i izgon iz zemlje te zabranu ulaska u Kambodžu sljedeće četiri godine. Deportirali su ih u Tajland autobusom.

Angkor Wat je najpoznatija kambodžanska turistička destinacija, koju tamošnje stanovništvo smatra svetom. Lokalni dužnosnici tvrde da su golim fotkama djevojke oskvrnule sveto mjesto.

'Možda nisu znale da je Angkor Wat za nas svetinja. (...) Djevojke su priznale da su pogriješile', rekla je glasnogovornica lokalnih vlasti Chau Sun Kerya.

Inače, djevojkama je golo fotgrafiranje svojevrstan hobi, s obzirom da su se na internetu pojavile slike s drugih lokacija na kojima nisu odolile pa su se razodjenule i fotoaparatom ovjekovječile svoju prisutnost na popularnim turističkim destinacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:44