NAJMLAĐEM 8 GODINA

FOTO ŠKOLA IZ PAKLA: Učenike vezali lancima, mlatili ih i izgladnjivali

A young student cries after being rescued following a police raid on Madrassa Zakarya in Karachi late on December 12, 2011. Pakistani police rescued 45 students found chained in the basement during a raid late December 12 on an Islamic seminary in the southern port city of Karachi, police said. According to government records, there are at least 15,148 seminaries in Pakistan with more than two million students -- around five percent of the 34 million children in formal education. AFP PHOTO / ASIF HASSAN
 AFP

Pakistanska policija spasila je u ponedjeljak iz jedne islamske vjerske škole u Karachiju 50-ak učenika koje su voditelji te škole držali zatočene u podrumu. Učenici su bili jedni za druge privezani lancima, uskraćivali su im hranu i mučili ih - tukli i podvrgavali elektroškovima. Najmlađi učenik imao je samo osam godina.

Policija je u tu vjersku školu ili medresu u Gadapu, predgrađu Karachija , upala nakon što su primili dojavu da su u njezinu podrumu zatočena djeca. Zasad nije jasno zašto su utamničili učenike, od kojih su najstariji imali 50 godina. Mnogi od oslobođenih učenika imaju znakove mučenja i rane od lanaca kojima su bili okovani.

- Mjesec dana držali su me u podrumu u okovima. Jako su me mučili. Tukli su me štapovima - rekao je Mohiud Din, jedan od učenika.

Drugi je učenik, pak, ispričao da je u podzemnoj tamnici bio 20 dana.

- Gotovo da mi uopće nisu davali hranu i tukli su me ako lekciju ne bih naučio kako treba - ispričao je.

Glavni čovjek medrese navodno je uspio pobjeći. Prema nekim izvještajima, tu su medresu navodno pohodili i talibani te zatočenim učenicima govorili da se “pripreme za borbu”.

U Pakistanu postoji više od 15.000 medresa koje pohađa oko dva milijuna učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:04