ŽRTVA OBREDA

FOTO: TATA MINISTRICE BACIO ČINI NA ZLOG SENATORA Rasist nakon vračanja šest puta završio na operaciji

Nisam praznovjeran, ali nakon makumbe koju mi je učinio tata Kyenge, dogodilo mi se sve i svašta - kaže potpredsjednik talijanskog Senata Roberto Calderoli iz rasističke Sjeverne lige.

Taj divljak usporedio je Cécile Kyenge, tada ministricu u Lettinoj vladi, s orangutanom . Ispričao se pod pritiskom javnog mnijenja, ali mu je Clement Kikoko Kyenge, ministričin tata koji živi u Katangi, uredno obavio obred pri kojemu je jedna od dojmljivijih točaka bila Calderolijeva fotografija u mravinjaku.

- Čim su čuli za makumbu, prijatelji iz Napulja poslali su mi koraljni rog protiv uroka, ali on je iz čista mira pukao napola, kaže Calderoli i reda podatke dostojne tragikomičnog filma: “Od tada sam bio šest puta u operacijskoj dvorani, dvaput na reanimaciji, jednom na intenzivnoj njezi, umrla mi je mama, a u posljednjoj nezgodi pukla su mi dva pršljena i dva prsta”.

Na Facebooku je objavio fotografiju dvometarske zmije koja mu se ušuljala u kuću pa ju je ubio. Tjednik Oggi intervjuirao je tatu Kyengea: “Uh, to ne valja, nije dobro što je zmiju ubio. Ako su njegove isprike mojoj kćeri bile iskrene, ne bi se morao bojati. Ali ako ih je izrekao iz računa - duhovi naših predaka mogli bi i dalje biti nervozni...”









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:26