OPASNI KRIMINALAC

FOTO: TETOVIRANI DJEDICA IZ PARKA UHIĆEN ZBOG MAFIJAŠKOG UBOJSTVA Šefu Yakuze nakon 15 godina bijega presudile viralne fotografije na Facebooku

 
 Facebook

Tajlandska policija uhitila je jednog od šefova Yakuze koji je već 15 godina u bijegu, nakon što su fotografije njegovih tetovaža postale viralni hit na Facebooku, piše BBC.

Shigeharu Shirai optužen je u Japanu za ubojstvo člana suparničke bande 2003. godine, no od tada mu se gubi svaki trag.

U kolovozu prošle godine uslikao ga je Jedan od posjetitelja parka u Lopburiju, gradu sjeverno od Bangkoka, ne znajući o kome se radi. Sedamdesetčetverogodišnji Shirai igrao je društvenu igru s drugim starijim građajima u lokalnom parku, a kako je bio topao dan, raskopčao je svoju košulju.

Policija ga je uhitila jer nije imao važeću vizu, a bit će izručen Japanu gdje će mu suditi za ubojstvo.

Na fotografijama objavljenim na Facebooku mogu se vidjeti njegove tetovaže preko cijelog tijela - karakteristične za pripadnike japanskih bandi, Yakuza. Na jednoj od fotografija vidi se i kako mu nedostaje zadnji zglob na malom prstu desne ruke - što je čest način samokažanjavanja pripadnika Yakuze koji se time nadređenima iskupljuju za pogrešku ili propust.

Facebook

Yakuze su u Japanu aktivne već više stoljeća, i tamošnji su ekvivalent mafijaških organizacija. Iako nije protuzakonito biti pripadnik Yakuze, bande većinu prihoda ostvaruju kroz organiziranje ilegalnih kladionica, prostituciju, trgovinu drogama i hakiranje.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:38