KATASTROFA PRED BLAGDANE

FOTO: TOTALNI KAOS NA NAJPROMETNIJEM AERODROMU SVIJETA Nestalo struje, nekoliko tisuća putnika zaglavljeno u zgradi zračne luke i avionima!

 
 Profimedia, Abaca

Na najprometnijem aerodromu na svijetu, onom u Atlanti, zavladao je totalno kaos nakon nestanka struje zbog čega je 'zaglavilo' više tisuća putnika, budući da su mnogi letovi u nedjelju, ali u ponedjeljak otkazani.

Na aerodromu Hartsfield-Jackson struja je nestala u nedjelju, zbog čega su mnogi satima ostalima zarobljeni unutar aerodroma, ali i unutar aviona koji su trebali poletjeti, javljaju američki mediji.

Long lines form at Hartsfield-Jackson International Airport after a reported loss of electricity on Sunday, Dec. 17, 2017, in Atlanta, Ga., Image: 358115471, License: Rights-managed, Restrictions: NC WEB BL LN, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom

Do nedjelje navečer odgođena su 1173 leta, a u polasku ih je kasnilo 207, izvijestio je FlightAware.com.

Delta Air Lines je otkazao 900 letova, a već su objavili da će otkazati još najmanje 300 letova koji su bili zakazani za ponedjeljak.

Passengers wait for the lights to come back on at Hartsfield-Jackson International Airport on Sunday, December 17, 2017 in Atlanta, GA, USA. The airport reported a loss of electricity. The FlightAware site reported the airport was holding all inbound flights due to an equipment outage., Image: 358121952, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Tamošnji gradonačelnik Kasim Reed izjavio je da je do nestanka struje došlo zbog požara koji je izbio u glavnoj trafostanici.

- Iskreno žalimo zbog ove situacije koja je poremetila planove tisuća putnika - ispričao se na press konferenciji Reed.

Još uvijek traje istraga koja bi trebala utvrditi zašto je požar izbio, a vatrogasci su se satima borili da se probiju kroz tunel ispod njega kako bi sanirali štetu na instalacijama.

Passengers wait for the lights to come back on at Hartsfield-Jackson International Airport on Sunday, December 17, 2017 in Atlanta, GA, USA. The airport reported a loss of electricity. The FlightAware site reported the airport was holding all inbound flights due to an equipment outage., Image: 358121956, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Struja je proradila u nedjelju navečer oko 11 sati, no kaos koji je izazvao njezin nestanak još neko vrijeme će se sanirati, budući da je bio veliki izazov evakuirati tako veliki aerodrom s više tisuća putnika koji su čekali da ga ili napuste ili sjednu na neki odgođeni let.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:30