REKORDER

FOTO: U AUSTRALIJI ULOVLJEN JEDAN OD NAJVEĆIH KROKODILA, OBJAVLJENE I NJEGOVE FOTOGRAFIJE 'Težak je čak 600 kilograma!'

 
 North Territory Parks and Wildlife Services

Rendžeri su na sjeveru Australije uhvatili ogromnog krokodila teškog čak 600 kilograma i to deset godina nakon što su ga prvi put primijetili, piše CNN.

Krokodil za kojeg se pretpostavlja da je stariji od 60 godina, izvirivao je iz vode u blizini rampe za ukrcavanje na brod na rijeci Katherine. Sa svoja 4 metra i 71 centimetrom, najduži je krokodil ikada uhvaćen u ovom području.

Dosadašnji rekorder bio je dug 'samo' 4,6 metara.

North Territory Parks and Wildlife Services

Iako se zna da morski krokodili mogu narasti do duljine od pet metara, rendžerima rijetko kad pođe za rukom uloviti tako veliki primjerak.

Nakon što su ga uhvatili, čvrsto su ga zavezali za prikolicu, osigurali ralje i prekrili oči kako bi mu transport bio što manje stresan.

Tracey Duldig, upravitelj područja u kojem je krokodil živio, kaže da su krokodila ulovili i odlučili preseliti na drugu lokaciju kako bi se izbjegla njegova eventualna 'interakcija s ljudima'.

Reptil će biti prebačen na farmu krokodila u istoj regiji.

Inače, u tom je području ove godine ulovljeno i preseljeno već 187 krokodila. Rendžeri upozoravaju sve izletnike da je ovdje opasnost od krokodila prilično velika i da se čuvaju.

Poznata po egzotičnim i ponekad opasnim životinjama poput velike bijele psine ili tasmanijske zvijeri, Australija je dom oko 150 tisuća krokodila. Vlasti ih redovito uklanjaju daleko od gradova i sela.

Samo u 2017., u okolici gradova Sjevernog Teritorija poput Darwina, Palmerstona i Katherine uhvaćen je 371 krokodil, dok je ove godine za sada uhvaćeno njih 190.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:49