ODMAH ZVALI POLICIJU

FOTO: UČENIK DONIO CRTEŽ U ŠKOLU KOJI JE PRESTRAVIO NASTAVNIKE Odmah otvorena istraga, priveden 33-godišnjak: 'Morali smo hitno reagirati!'

 
 Ilustracija, Pixabay, Gulf County Sheriff

Učenik je u školu donio crtež koji je prikazivao masovnu pucnjavu, nakon čega je uhićen muškarac koji mu je to skicirao na domaću zadaću, objavila je policija iz okruga Gulf u Floridi.

Gulf County Sheriff
Crtež koji je učenik donio u školu prikazuje masovnu pucnjavu, ljudske žrtve i školu koja gori

Crtež je pokazivao masovnu pucnjavu u školi koja je u plamenu, mrtve ljude koji leže u krvi i muškarca koji na njih puca iz vatrenog oružja. Sve je bilo 'ukrašeno' i detaljima koji prikazuju zvukove pucanja i vrištanja.

Kad su vidjeli uznemirujuću sliku, nastavnici su nazvali policiju, koja je kratkom istragom došla do autora crteža, 33-godišnjeg Roberta Paula Alexandera Edwardsa. Nije objavljeno radi li se o ocu ili članu obitelji dječaka koji je crtež donio u školu, no Edwards je uhićen zbog pisanja i skiciranja prijetnji ubojstvom i fizičkim nasiljem.

Gulf County Sheriff
Robert Paul Alexander Edwards (33) uhićen zbog sumnje da je planirao napad na školu

- Naša zemlja je previše puta prošla kroz bolno iskustvo s tragedijama u školama, i zato ovakvim stvarima moramo pristupati ozbiljno - rekao je glasnogovornik tamošnje policije Mike Harrison. Dodao je i da je Edwards ispitan, i da nema osnovanih sumnji da je zaista planirao počiniti napad u školi.

Ipak, razlog ovakve zabrinutosti leži u činjenici da su masovne pucnjave u američkim školama doista problem s kojim se godinama nose tamošnje snage sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30