SJEVERNA KOREJA

FOTO, VIDEO: DIKTATOR BLAŽEN MEĐU LJEPOTICAMA Kim Jong-un izveo suprugu na koncert girl banda pa se slikao okružen curama identična izgleda

 AFP

U Sjevernoj Koreji još uvijek traje slavlje povodom 70. rođendana Radničke partije, već danima se na trgovima Pjongjanga održavaju parade i koncerti, a sveprisutni Kim Jong-un glavna je zvijezda baš svakog događanja. Mladi diktator je prošlog tjedna bio gost i na koncertima dvaju najpopularnijih ženskih bendova u najzatvorenijoj zemlji svijeta. U večernje je izlaske poveo i suprugu Ri Sol-ju, koja na fotografijama nije izgledala nimalo ljubomorno dok se nasmiješeni Kim fotografirao u društvu ljepotica.

Atraktivne djevojke pjevaju i sviraju u bendu Moranbong i apsolutno su najveće glazbene zvijezde u državi. I Kim Jong-un ih obožava, a to zapravo previše i ne čudi budući da je upravo on birao članice ovog vokalno instrumentalnog sastava. Naime, kad je došao na vlast 2012. godine Kim je uvidio da Koreji nedostaje ženskih bendova, pa je odlučio napraviti jedan... Između stotina djevojaka izabrao je one koje najbolje pjevaju, plešu, ali i koje su 'oku ugodne'. Djevojke redovito pune dvorane, a van granice države poznate su pod imenom 'Korejske Spice Girls'.

U jednom se trenutku proširila glasina da ih je Kim sve dao pogubiti, nakon što ih nitko nije vidio dulji period, a istovremeno je glazbeni primat preuzeo drugi ženski bend - Chongbong - koji je također stvoren prema diktatorovoj zamisli. No, ispostavilo se da su korejske spajsice žive i zdrave te i dalje nastupaju.

Kim sa suprugom na koncertu Moranbonga (Foto: AFP)

Istovremeno, sjevernokorejskom glazbenom scenom nastavlja žariti i paliti i spomenuti Chongbong, na čijem se koncertu Kim sa suprugom prošlog tjedna također pojavio.

Ondje je snimljen kako sjedi u društvu supruge okružen s desetak ljepotica gotovo identična izgleda...

Kim sa suprugom na koncertu Chongbonga (Foto: AFP)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:04