VELIKO NEVRIJEME

FOTO, VIDEO: DIVLJA OLUJA POHARALA AZURNU OBALU Bujice preplavile ulice Cannesai Nice, našli leševe 16 poginulih

Spasioci imaju velikih poteškoća pri pristupu zonama stradavanja, broj žrtava mogao bi rasti
Cars are seen on a flooded street on October 03, 2015 in Nice, southeastern France. AFP PHOTO / VALERY HACHE
 VALERY HACHE / AFP

15: 54 - Divlja oluja i poplave koje su pogodile Azurnu obalu odnijele su 16 života, a još je troje ljudi nestalo, javlja BBC.

Tri starije osobe utopile su se kada je u dom za umirovljenike u blizini grada Antibes ušla voda. Ostali su preminuli nakon što su ostali zatočeni u svojim automobilima u tunelima i podzemnim parkiralištima.

Francuski predsjednik Francois Hollande proglasio je stanje prirodne katastrofe u pogođenoj regiji, te pozvao na oprez pošto 'nevrijeme još nije gotovo'.

U Nici je u samo dva dana palo 10 posto godišnjih padalina.

- Neke automobile bujica je odnijela u more. Spasili smo mnogo ljudi, no moramo ostati na oprezu - kazao je gradonačelnik Cannesa Davis Lisnard.

Glavna cesta koja prolazi Azurnom obalom je zatvorena, vlakovi ne voze, a stotine turista prenoćili su u zračnoj luci u Nici. Oko 27.000 domova ostalo je bez struje.

-------------------------------------------

08:48 -NICA - Trinaest osoba poginulo je u poplavama koje su uslijedile nakon olujnog nevremena koje je pogodilo u subotu navečer Azurnu obalu, na jugoistoku Francuske, po lokalnim vlastima.

Bujice su preplavile ulice Cannesa i Nice, a podaci o stradalima mijenjali su se iz sata u sat te je na kraju pronađeno 13 mrtvih tijela u departmanu Alpes-Maritimes, u francuskoj pokrajini Provansa-Alpe-Azurna obala.









Spasioci imaju velikih poteškoća pri pristupu zonama stradavanja, dajući naslutiti da brojke o stradalima još uvijek nisu konačne.









Francuski predsjednik Francois Hollande izrazio je "solidarnost nacije" i uputio saučešće obiteljima žrtava.









Premijer Manuel Valls istaknuo je iz Japana "duboku žalost zbog strašnih posljedica nevremena i podršku ožalošćenim obiteljima".

FOTOGALERIJA: Posljedice divlje oluje na Azurnoj obali

Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve trebao bi stići na lice mjesta tijekom nedjeljnog jutra.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:16