FENOMEN

FOTO, VIDEO: 'NIKADA NISMO VIDJELI NIŠTA SLIČNO, IZGLEDA KAO BOŽJI ZNAK' Građani u čudu promatrali neobičnu pojavu na nebu

 Instagram

Na nebu iznad Kostarike nedavno je snimljen neobičan meteorološki fenomen. Građane je zadivila i zaintrigirala spektakularna nakupina osvijetljenih oblaka obrubljena cijelim spektrom boja.

Zabilježena je u utorak poslijepodne u mnogim kostarikanskim gradovima, uključujući San Jose, Parritu, Pavas, Escazu i Hatillo, piše ABC News. Scena koja je neke asocirala na filmove katastrofe viđena je na kostarikanski dan nezavisnosti, a upravo je u istoimenom američkom SF filmu dolasku vanzemaljaca na naš planet prethodilo radikalno komešanje oblaka na nebu.

'Bili smo u lunaparku u Escazuu za dan nezavisnosti s našim 11-godišnjim sinom Arielom kada smo primijetili neobičan oblak. Ariel je odmah uzeo kameru i počeo snimati. Bili smo zadivljeni. Pojma nismo imali što je to bilo, nikada prije nismo vidjelo nešto slično', izjavio je Joey Petit iz Escazua.

'Ostala sam bez daha. Kao da je to bio nekakav božji znak', rekla je Jessie Montealegre, također iz Escazua.

Premda su korisnici društvenih mreža iznosili čitavu lepezu teorija kojima su nastojali definirati nesvakidašnju nebesku pojavu, spominjali su i vanzemaljce, stručnjaci kažu da je riječ o izrazito rijetkom meteorološkom fenomenu poznatom po nazivu 'iridescencija oblaka'.

Do stvaranja duginih boja došlo je zbog loma sunčevih zraka nakon njihova doticaja s kapljicama vode i ledenim kristalima unutar oblaka.

Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:52