JEDNA OSOBA POGINULA

FOTO, VIDEO: OTKRIVAJU SE DETALJI STRAVIČNE EKSPLOZIJE BENZINSKE U BiH Šef vatrogasne postrojbe ispričao što je prethodilo detonaciji

 
 Screenshot/Facebook/YouTube

Snažna eksplozija benzinske pumpe u ponedjeljak u blizini graničnog prijelaza Šepak između Bosne i Hercegovine i Srbije odnijela je jedan život. Direktor bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je da je u eksploziji ozlijeđeno najmanje sedam ili osam osoba, a na snimci se vidi da je benzinska postaja gotovo u potpunosti uništena i da je eksplozija zahvatila nekoliko vozila koja su tada prolazila pored crpke.

U ponedjeljak se uzrok eksplozije tek istraživao, a do eksplozije je navodno došlo nakon što se automobil zabio u benzinsku pumpu.

No, izvor blizak istrazi u utorak je ispričao medijima kako je došlo do nesreće na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika, u kojoj je poginuo vozač iz Srbije.

- On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe počeo curiti plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopće nije vidjela. Čovjek se zaustavio da vidi što se dešava i izašao je iz svog automobila. U tom je trenutku, kada je on izašao iz vozila, odjeknula stravična eksplozija u kojoj je izgubio život. Policija je našla i njegovo vozilo i još se utvrđuje sa sigurnošću njegov identitet - rekao je sugovornik za Radio Sarajevo.

Nakon eksplozije šef Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Slaviša Milić Glasu Srpske je rekao da su ugasili vatru i da je pregledom ruševina utvrđeno da nema više žrtava. Uništeno je i desetak automobila koji su se nalazili u blizini, a na nekoliko kuća su popucala stakla na prozorima i vratima. On je pak ispričao da je do eksplozije došlo nakon što je vozač jednog auta izbjegavajući drugo vozilo udario u dio za pretakanje plina na pumpi.

- Nakon udara došlo je do curenja plina, a ubrzo se dogodila eksplozija. Uzrok paljenja plina i eksplozije još nije utvrđen - rekao je Milić.

Jedan od svjedoka eksplozije ispričao je da je na pumpu došlo vozilo koje je trebalo natočiti gorivo. Međutim, vozač nije zakočio i automobil je u udario u cijev plinovoda, a ne u aparat za točenje goriva kako se ranije pisalo.

- Počeo je plin šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su krenuli bježati. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija - ispričao je sugovornik.

U općem metežu nitko nije imao hrabrosti prići povrijeđenima. Ilija Jović je jedini, zajedno s policajcem, uletio na pumpu te su izvukli jednog povrijeđenog, stavili ga u vozilo i odvezli u Hitnu pomoć, piše Radio Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:11