ISPRIČALA SE I PREMIJERKA

FOTO, VIDEO: OVO JE LICE UBOJICE NEDUŽNE TURISTICE Otkriveno što joj je pred smrt napisao na Facebooku; BAKA MONSTRUMA 'On je jako zbunjen mladić'

 
Grace Millane i Jesse Kempson
 Facebook

U Aucklandu je počelo suđenje za ubojstvo britanske turistice Grace Millane (22) u Novom Zelandu, a optuženi Jesse Kempson (26) na sudu je sjedio svega nekoliko metara od ubitelji ubijene.

Podsjetimo, Grace Millane nestala je 1. prosinca iz luksuznog hotela u Aucklandu, a njeno beživotno tijelo pronađeno je u nedjelju nakon velike potrage.

Kempson, inače otac jednog djeteta, na suđenju je izgledao jako potišteno te nije progovorio ni riječi.

- Ne znam što bih vam poručio u ovom trenutku, ali vaša tuga mora da je golema, poručio je sudac Evangelos Thomas obitelji Millane.

- Nadam se da će pravda biti zadovoljena te da će vam donijeti barem malo mira, kazao je.

Kempson se na suđenju zadržao nekih 90-ak minuta, prije nego li je vraćen natrag u pritvor. Pri odlasku u pritvor netko mu je s galerije otvorene za javnost dobacio: 'Smeće jedno!'

Na suđenju su otkriveni i neki detalji koji otkrivaju misterij nestanka mlade Britanke. Tako je sada sa sigurnošću potvrđeno da je Kempson muškarac s kojim je nesretna Grace zadnji put viđena kobne subote u 21:41 u hotelu CityLife. Kempson je živio u istoj ulici u kojoj je u jednom hostelu boravila Millane.

Također, otkriveno je i da je Kempson kontaktirao Millane preko društvenih mreža, a posljednji komentar na Facebooku ostavio je upravo on, nazivajući je 'prekrasnom osobom koja zrači', svega nekoliko minuta prije nego li je zadnji put viđena živa.

Tužitelji će pokušati dokazati da je Kempson ubio Millane iste večeri ili sljedećeg dana, na njen 22 rođendan.

I dalje nije poznat motiv ovog mučnog zločina.

Obitelj Millane na sudu je predstavljao Gracein otac građevinski milijarder David i njegov brat, dok su od Kempsonovih bili prisutni njegovi djed i baka.

- Mi smo ti koji smo ga djelomično odgojili jer su mu se roditelji razveli dok je bio dijete. S majkom je živio u Sydneyu dok je bio tinejdžer. Bio je dobro dijete, no imao je problema, obzirom da su mu se roditelji rano razveli, kazao je Stuffu djed osumnjičenog.

Njegova baka kroz suze je dodala kako je Jesse 'jako zbunjen mladić'.

Prema njihovim riječima Jesse se otuđio od obitelji posljednjih godina, pogotovo oca koji s njim nije pričao dvije godine 'zbog različitih pogleda na život'.

Kazali su i da posljednjih godina živi u Sydneyu te da ima kćer, no nije ni u vezi ni u kontaktu s njenom majkom.

Kempson do daljnjeg ostaje u pritvoru, a na sudu bi se ponovno trebao pojaviti 23. siječnja.

Emotivna isprika premijerke

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern u emotivnoj je isprici u ime cijele države zatražila oprost od obitelji Grace Millan.

- Ne mogu ni zamisliti vašu bol ni kako se osjećate sada. Moje misli i molitve su s ocem Davidom, koji je ovdje u zemlji, njenom majkom Gillian koja nije mogla doći, cijeloj široj obitelji i svim njenim prijateljima.

Svi stanovnici osjećaju sram i bol što se ovo dogodilo u našoj gostoljubivoj zemlji. Stoga želim se obitelji Millane ispričati u ime cijelog Novog Zelanda. Vaša kćer trebala je ovdje biti sigurna, no nije, i zato se ipračavam, kazala je kroz suze premijerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:01