U STILU WALTERA WHITEA

FOTO, VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE PAO 'EUROPSKI ESCOBAR' Lavež zlatnih retrivera razotkrio zloglasnog narko bossa

 
 Profimedia, Mega Agency

Specijalna policija, vojska i agenti Odjela za narkotike upali su u tajno skrovište ‘britanskog Escobara’ Andrewa Deamera. Deamer (52) se skrivao u kolumbijskom gradu Medellinu, a policija ga optužuje za umiješanost u trgovinu kokainom vrijednu 354 milijuna funti (gotovo tri milijarde kuna). Uhićena je i njegova 37-godišnja supruga Marcela Zapata.

Fotografije i video snimka svjedoče o žestokom upadu u Deamerovo skrovište. Njihova privatna nadzorna kamera otkrila je kako je par pokušavao pobjeći u skrovište unutar kuće kad su shvatili da su okruženi policijskim snagama.

Međutim, prema snimkama policije, Deamer se nije uspio popeti na tavan, uhvatili su ga dok su mu noge još virile na ljestvama.

Britanca, porijeklom iz sela Barrow upon Soar u East Midlandsu, optužuju za planiranje i preprodaju kokaina. Navodno posjeduje i laboratorij, nalik onom iz serije ‘Breaking Bad’, u kojem je drogu ‘maskirao’ u mačju i pseću hranu, te gnojivo. Ondje je pripremao kokain za raspačavanje po Europi i SAD-u, piše The Sun.

Deamer se trenutno nalazi u zloglasnom zatvoru La Picota u Bogoti gdje je sklopio privremenu nagodbu kojom bi za pomoć u daljnjem hapšenju trebao dobiti zatvorsku kaznu ne dužu od 15 godina. Policiju je u skrovište zapravo dovelo njegovih pet pasa, zlatnih retrivera, lajanjem, a pronađena je i pozamašna svota novca.

Policija je isti dan upala u još niz domova u pet kolumbijskih gradova i uhapsila 18 ljudi. Deamer je osim ovog skrovišta i laboratorija imao tvrtku u lučkom brazilskom gradu Fortaleza, koju je koristio kao paravan za prijevoz droge u Europu.

Ured glavnog kolumbijskog tužitelja priopćio je lokalnim novinama da je u posljednje tri godine zaplijenjeno 2,5 tona droge. Deamera terete za krijumčarenje šest tona kokaina iz Barranquille. Vrijednost kokaina na ulici bi dosegnula vrijednost od gotovo tri milijarde kuna.

‘Britanski Escobar’ porijeklom je iz mjesta Barrow upon Soar koje broji 5.000 stanovnika, no preselio je na Floridu gdje je vozio Rolls-Royce, posjedovao dva zrakoplova i ‘na papiru’ radio u zrakoplovstvu. Nakon toga je preselio u Kolumbiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 06:42