VESELA PROSLAVA

FOTO, VIDEO: SLAVLJENIK PUHAO SVJEĆICE NA TORTI Tango za Papin rođendan i molitva za nevinu dječicu

This handout picture released on December 17, 2014 by the Vatican press office shows Pope Francis blowing the candles of a birthday cake to celebrate his 78th birthday during a general audience at the Vatican. AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO/HO RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 AFP

Oko 1500 parova koji su zaplesali tango, preciznije: milongu, po Trgu Svetog Petra i po Ulici pomirbe koja na nj vodi, dali su završnu notu pravoj pučkoj veselici za rođendan pape Frane, koji je u srijedu navršio 78.

Papu su islikali iz svih kutova, ispred i iza balona s napisom „Happy birthday!“, bilo je transparenata na talijanskome i na raznim jezicima, baš se vidjelo da ovog papu ne samo poštuju, nego ga vole kao nekoga svoga.

Uostalom, i njemu je očito bilo drago: uljudno je pogasio svjećice na torti i popio mate, što su mu ponudili argentinski svećenici koji studiraju u Rimu. Stigli su, s milostinjarom nadbiskupom Krajewskim, i osmero beskućnika koji su Papi poklonili suncokrete.

Uz posljednju opću audijenciju Prefektura Papinskog doma dala nam je podatke da je ove godine papi Frani u opće audijencije prispjelo rekordnih 1,2 milijuna vjernika.

A ipak redovita opća audijencija srijedom, u prekrasan sunčan dan, nije bila samo radosno slavlje, jer je poglavar Katoličke crkve i na taj dan, teškim i tmastim riječima reagirao na terorističke atentate u Pakistanu, Australiji i Jemenu. „Neka Gospodin obrati srca nasilnih koji se ne zaustavljaju niti pred djecom!“, zavapio je Papa, katolicima Sveti Otac, baš kao i svaki otac. „Zapjevajmo Očenaš moleći tu milost“, rekao je Frane masi podno božićne jelke, do jaslica koje još nisu dovršene, a u koje će u noći 25 prosinca biti položen dječačić, također buduća žrtva, ali ipak ne u dobi žrtava iz Beslana ili Peshawara. Nemoguće je slaviti Djetešce a ne sjetiti se novih, stalnih pokolja Nevine Dječice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:39