VOJNI KAMELEONI

FOTO Vojnici elitnih izraelskih postrojbi su majstori kamufliranja: Pokušajte ih pronaći na slici!

Pripadnici Egoza obučeni su za kamuflažu i razne vrste napada, snalaženje u prirodi, protuterorističke aktivnosti, skakanje s padobranom, izvidništvo i alpsko ratovanje. Za ovu elitnu jedinicu vojnici mogu trenirati tek nakon blagoslova tajne službe
 Israel Defense Forces

ZAGREB - Ako već niste na slici pronašli dva do zuba naoružana pripadnika elitnih jedinica izraelske vojske, u stvarnom životu već biste bili mrtvi. Tako su vješti u kamuflaži i uklapanju u okoliš da ih sigurno niti neće vidjeti ako oni to ne žele.

Egoz, izvidnička jedinica Izraleskih obrambenih snaga , osnovana je 1956. i sastavni je dio Brigade sjevernog zapovjedništva na Golanu.

Vojnici Egoza moraju proći složen proces obuke nakon koje svakog vojnika ponaosob ispita tajna služba. Tek nakon što ona da svoj blagoslov, vojnik može nastaviti s drugom fazom obuke za ovu elitnu jedinicu.

Upravo u toj drugoj fazi treniraju se kamuflaža i razne vrste napada, snalaženje u prirodi, protuterorističke aktivnosti, skakanje s padobranom, izvidništvo i alpsko ratovanje .

Ako još uvijek niste uspjeli pronaći dva majstora vojne kamuflaže, pomoći će vam ova slika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:50