APEL RODITELJIMA

FOTO: ŽIVOT NAM SE PRETVORIO U PAKAO Zbog 'bezazlene' igračke djevojčica u roku 24 sata natečena završila u bolnici: 'Pazite što kupujete djeci...'

 
Lydia u bolnici
 TonyKylie Cravens (Facebook)

Kylie i Tony Cravens, roditelji djevojčice iz Illinoisa, objavili su apel na Facebooku kako bi, kažu, druge roditelje upozorili na to da paze što poklanjaju svojoj djeci i kakve predmete im stavljaju u blizinu.

Svojoj curici Lydiji poklonili su, naime, set dječje šminke koje su kupili u obližnjem dućanu, no malena je nakon samo par sati dobila tešku alergijsku reakciju i infekciju upravo zbog toga.

- Nikad nismo mogli zamisliti da će nam se dan kad smo se s njom igrali kao da se šminka pretvoriti u pravu noćnu moru. Činilo se kao da je sve bezazleno, pa radilo se samo o dječjoj igrački - napisala je Kylie.

- Lydia je, ispostavilo se, alergična na sastojke koji su u toj kozmetici i zadnjih tjedan dana je u bolnici na liječenju. U samo 24sata je od zdrave djevojčice bila u krevetu, natečenih očiju i usta, i s osipom preko cijelog tijela. Bila je puna obloga kojima su joj pokušali ublažiti otekline tako što su ih mijenjali svakih 30 minuta dok lijekovi ne počnu djelovati. Danima skoro ništa nije mogla jesti jer se mučila i koža na usnicama joj je bila potpuno ispucala. Dobra vijest je što smo nakon tjedan dana pušteni kući jer je glavni dio alergije prošao. Na licu još ima vidljivu reakciju, no s vremenom bi se trebala smiriti - opisala je ova majka pakao kroz koji je prošla zbog jedne 'bezazlene igračke'.

- Molim vas, pazite što dajete svojoj djeci, koje igračke i tko je proizvođač, a osobito ako se radi o dječjoj kozmetici. Sve kako se ovo ne bi dogodilo i vašem djetetu - završila je apel i priložila fotografije male Lydije u danima kad je oboljela, kako bi svima pokazala kako je djecu opasno izlagati kemikalijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 20:17