PROMJENA TAKTIKE

Fotografija Billa Gatesa u novom broju džihadističkog magazina: 'Sve ih pobijte!'

 REUTERS

Novi broj al-Qa'idinog magazina poziva džihadiste da unište američku ekonomiju tako što će ubiti vodeće biznismene i poduzetnike, prenosi Sky News.

Naime, članak u Inspireu koji je objavljen u subotu poziva 'profesionalne ubojice' i prikazuje sliku muškarca s navučenom kapuljačom kako s ulice gleda na kuću. Također, prikazuje i foto-montažu na kojoj je Bill Gates, pištolj i prolivena krv, piše Washington Times.

Neprofitna organizacija Middle East Media Research Institute, koja posjeduje kopiju magazina, tvrdi kako u njemu pišu detalji o pripremama i izvršenju ciljanih ubojstava.

Citiraju urednika Inspirea, Yahya Ibrahima kako govori: - 'Prorok je naredio ubojstvo mnogih kriminalaca koristeći ovu metodu... a mi slijedimo njegove korake i način na koji se borio sa svojim neprijateljima i prijateljima. Nikada nećemo odložiti oružje dok ne ispunimo ono što Alah traži od nas.

- Odlučni smo u namjeri da se nastavimo boriti i napadati Amerikance uz pomoć organiziranih džihadističkih skupina i progoniti ih u vlastitoj zemlji - uz volju Alaha.

U magazinu se nalazi članak koji prikazuje kako se prave bombe i potiče ekstremiste da kopiraju nedavni incident u kojem su izbodeni Izraelci i ubijen Amerikanac.

Online magazin Inspire objavljuje al-Qa'ida na arapskom poluotoku koja je fokusirana na napade na američko tlo iz baze u Jemenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:32