STRAŠNA TRAGEDIJA

FOTOGRAFIJA KOJA JE SABLAZNILA AMERIKU JOŠ JE JEDAN PODSJETNIK NA TUŽNU SUDBINU MIGRANATA Mrtva tjela oca i njegove kćeri pronađeni na obali rijeke

 
 Reuters

Fotografija mrtvog oca i djeteta pronađenih u vodi rijeke Rio Grande na dijelu američke granice s Meksikom živopisan je podsjetnik na ono s čime se mnogi migranti susreću kad pokušavaju prijeći u Sjedinjene Države.

Otac iz El Salvadora i njegova kći pronađeni su kako leže s licem prema dolje u vodi rijeke Rio Grande, javlja CNN.

ATTENTION EDITORS - SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB    The bodies of a Salvadorian migrant and his daughter are seen at the Rio Bravo river in Matamoros, in Tamaulipas state, Mexico June 24, 2019. Picture taken June 24, 2019. REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES
REUTERS

Mnogi već mjesecima upozoravaju da će porasti broj mrtvih na granici jer su migranti sada prisiljeni pokušavati granicu prijeći na opasnijim područjima, zbog američke politike koja sada otežava tražiteljima azila.

Vlasti El Salvadora identificirali su nesretnu obitelj kao Alberta Martineza i njegovu kći Angie Valeriu M. Oni su se utopili u nedjelju kad su pokušavali ući u SAD.

Njihova su tijela pronađena u ponedjeljak pronađena u blizini Matamorosa, preko puta rijele Brownsville u Teksasu, piše CNN i dodaje, pozivajući se na AP, da je djevojčica imala samo dvije godine.

Fotografiju je snimila novinarka Julia Le Duc koja živi u Meksiku. Na njoj se vidi kako je djevojčica uvučena u očevu majicu, a njezina je desna ruka oko njegovog vrata. Njihova su tijela došla do riječne obale.

Ova fotografija podsjeća na onu trogodišnjeg sirijskog dječaka Aylana Kurdija, čije je tijelo isplivalo na plaži u Turskoj 2015. godine.

Nakon ove je smrti oca i djeteta salvadorska ministrica vanjskih poslova Alexandra Hill zamolila svoje sunarodnjake da ostanu kod kuće i pokušavaju surađivati s vladom u rješavanju ekonomskih problema zbog kojih najčešće pokušavaju migrirati na sjever.

'Naša zemlja opet tuguje. Molim vas, sve obitelji, roditelje: nemojte riskirati. Život vrijedi puno više', rekla je. Dodala je i kako surađuje s meksičkim vlastima na vraćanju posmrtnih ostataka oca i djeteta.

Novoizabrani predsjednik El Salvadorea Nayib Bukele izjavio je i kako će vlada financijski pomoći obitelji čiji su članovi ovako izgubili život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:00