SKIJAŠKA SEZONA

Francuska će možda otvoriti svoje skijaške resorte početkom 2021. godine

Neka skijališta su tijekom prošle zimske sezone postala žarišta epidemije i ubrzala širenje koronavirusa diljem Europe
Skijalište Courchevel u Francuskoj
 Thomas Coex/AFP

Francuska vlada će dopustiti skijalištima da se otvore 7. siječnja ako će situacija s koronavirusom to tada dopustiti, otkrila su dva vladina izvora u petak nakon susreta premijera s predstavnicima skijališta.

Francuska je prošli mjesec počela ublažavati restriktivne mjere, no predsjednik Emmanuel Macron je rekao kako se zimovališta neće moći otvoriti do kraja godine kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa državom.

Neka skijališta su tijekom prošle zimske sezone postala žarišta epidemije i ubrzala širenje koronavirusa diljem Europe.

Europske države se proteklih tjedana trude postići zajednički dogovor oko otvaranja skijališta, a Francuska, koja ima 250 skijaških centara, nasumično će na granici provjeravati Francuze kako bi spriječila da se zaraze u državama gdje su skijališta otvorena.

Švicarska je svojim skijalištima dopustila da ostanu otvorena za domaće turiste, za razliku od Italije, Francuske i Njemačke koje ih drže zatvorenima.

Zamjenik francuskog ministra za europske poslove Clement Beaune je u utorak kazao kako se EU nada da će postići dogovor sa Švicarskom na ravnopravnost pri otvaranju skijališta u Europi.

Francuski sud u petak je odbacio žalbu skijališta i sportskih udruženja na restrikcije zbog koronavirusa.

Ministar financija Bruno Le Maire u petak je najavio da će u proračunu za iduću godinu 400 milijuna eura biti određeno za pomoć skijalištima koja su primorana da budu zatvorena za božićne blagdane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:00