SEKSUALNE ZABAVE

Francuska odustala od jedne istrage nad bivšem čelnikom MMF-a: Ipak nije sudjelovao u grupnom silovanju?

Former IMF head Dominique Strauss-Kahn (R) sits during his bail hearing at State Supreme Court, in New York, on May 19, 2011. New York State Supreme Court Judge Michael Obus said that Strauss-Kahn, 62, can be released on one million USD cash bail, and placed under 24-hour home detention with electronic monitoring -- conditions that had been proposed by his lawyers. AFP PHOTO/POOL/Richard Drew
 AFP

LILLE - Francusko javno tužiteljstvo je u utorak reklo da prekida istragu o optužbama da je bivši čelnik MMF-a Dominique Strauss-Kahn, za kojega se svojevremeno očekivalo da će se kandidirati za predsjednika Francuske, sudjelovao u grupnom silovanju.

Tužiteljstvo je u izjavi reklo da je donijelo odluku o prekidu istrage nakon što je mlada žena povukla svoje optužbe koje terete 63-godišnjeg Strauss-Kahna. Strauss-Kahnov pravni tim pozdravio je tu djelomičnu pobjedu za njihovog klijenta i zatražio od suda da okonča i širu istragu o seksualnim zabavama ograniziranima u okolici Lillea.

"Zadovoljni smo no borba se nastavlja. Ovaj je slučaj neutemeljen i rekli smo da je poptuna besmislica od samog početka. Sada to počinjemo dokazivati", rekao je Richard Malka, Strauss-Kahnov odvjetnik.

Strauss-Kahn je bio samo nekoliko dana pred objavom svoje predsjedničke kandidature u svibnju 2011. kada ga je policija u New Yorku uhitila na temelju tvrdnji hotelske sobarice da ju je pokušao silovati. Newyorški su tužitelji kasnije odbacili te optužbe obrazloživši to pitanjem vjerodostojnosti tužiteljice. Sobarica je, međutim, nastavila postupak protiv njega građanskom parnicom a Strauss-Kahnove pravne bitke se množe otkako se vratio u Francusku. U takozvanom slučaju Carlton Affair, nazvanom po hotelu u Lilleu, istražitelji nastoje utvrditi je li Strauss-Kahn sudjelovao u seksualnim zabavama u mjeri u kojoj bi se to sudjelovanje moglo ocijeniti kao aktivno poticanje na prostituciju.

Strauss-Khanova obrana od početka tvrdi da je on žrtva lova na vještice jer se izjasnio sklonim liberalnom pristupu spolnim odnosima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:46