PRILIKOM SLIJETANJA

Francuska: Srušio se privatni zrakopolov u blizini Saint Tropeza, poginulo troje Amerikanaca

Zrakoplov se pri padu prepolovio. Jedan njegov dio završio je u jezeru koje se nalazi na kraju piste, a drugi je zahvatila vatra
Police Officers walk near the plane that crashed on landing at Le Castellet airport, near Toulon, southern France, Friday, July, 13, 2012. Three US citizen died in the accident. (AP Photo/Claude Paris)
 AP

MARSEILLE - Troje američkih državljana smrtno je stradalo na jugoistoku Francuske prilikom slijetanja privatnog zrakoplova u kojemu su se nalazili, a potom se jedan njegov dio zapalio, rekao je dužnosnik prefekture Var.

Nesreća zrakoplova tipa Gulfsteam IV., a ne kako se ranije spominjalo zrakoplova Mystere-Falcon 20, dogodila se u blizini Saint Tropeza. Žrtve su dvojica muškaraca u dobi od 24 i 61 godine te 30-godišnja žena. Svi su američki državljani.

Dvomotorac je poletio iz Nice i trebao sletjeti u međunarodnu zračnu luku Le Castellet za privatne avione u blizini Saint Tropeza, no srušio se prilikom slijetanja, rekao je novinarima izvor blizak istrazi.

"Zrakoplov se pri padu prepolovio. Jedan njegov dio završio je u jezeru koje se nalazi na kraju piste, a drugi je zahvatila vatra", kazao je isti izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:37