POLEMIČAR IZA REŠETAKA

Francuski polemičar na sudu zbog obrane terorizma

Protiv polemičara, sklonog provokacijama i već osuđivana više puta zbog antisemitizma, vodi se pravosudna istraga jer je na Facebooku napisao "Osjećam se kao Charlie Coulibaly"
 AFP

PARIZ - Francuski polemičar Dieudonne koji je uhićen u srijedu, treba se pojaviti na sudu zbog obrane terorizma u vezi s džihadističkim i antisemitskim napadima u kojima je prošlog tjedna u Parizu ubijeno 17 ljudi, doznaje u srijedu AFP od sudskog izvora.

Državno odvjetništvo u Parizu odlučilo je pozvati Dieudonnea na saslušanje nakon pritvora koji mu istječe u srijedu predvečer, dodaje taj izvor.

Protiv polemičara, sklonog provokacijama i već osuđivana više puta zbog antisemitizma, od ponedjeljka se vodi pravosudna istraga pošto je dan ranije na Facebooku napisao "Osjećam se kao Charlie Coulibaly".

U toj je rečenici ime jednog od trojice džihadista koji su izveli napad u Parizu, Amedyja Coulibaliyja, ubojice četvero Židova, spojio sa sloganom "Ja sam Charlie" koji su preuzeli milijuni prosvjednika u Francuskoj i u svijetu u spomen na 12 žrtava napada na satirički tjednik Charlie Hebdo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:28