OVAJ PUT SU IMALI SREĆE

Francuski ribari spasili 40 migranata s gumenog čamca u La Mancheu

Ovakvi pokušaji egzodusa sve su češći, ali, nažalost, i sve smrtonosniji
Migranti, Ilustracija
 Joaquin Sarmiento/AFP

Francuski ribari spasili su u četvrtak skupinu od oko 40 migranata kojima je gumeni čamac kojim su se uputili prema Velikoj Britaniji počeo tonuti, objavile su francuske vlasti.

Rekordan broj migranata prelazi La Manche u zadnje vrijeme, često u pretrpanim gumenim čamcima koji se jedva održavaju na površini. Struje su ondje jake, a pomorski promet gust.

Jedna osoba koja je pala u nesvijest i doživjela srčani udar prebačena je helikopterom u bolnicu u Calaisu, objavile su francuske vlasti.

Svi ostali, koje su spasila dva ribarska broda i francuske i belgijske ophodnje, sigurno su prebačeni u Dunkirk, objavila je tamošnja prefektura, dodajući da su u tijeku i druge spasilačke operacije.

Nicolas Margolle, kapetan ribarskog broda "Nicolas Jeremy", rekao je da je njegova posada spasila četvoricu Eriterjaca koji su pali u more gdje su proveli preko tri sata.

Migranti će nakon što dobiju liječničku pomoć biti pušteni i bit će im ponuđen smještaj.

Ne bi li odvratile migrante od dolaska, britanske vlasti pripremaju zakon koji za ilegalne ulaske u zemlju predviđa do četiri godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. siječanj 2022 16:20