druga faza popuštanja

Francuzi i Belgijci pohrlili u barove i u restorane: ‘Napokon! Zaključavanje je bilo pretjerivanje!‘

Barovi i restorani opet mogu primati goste u zatvorenom prostoru, s 50 posto kapaciteta
Gosti 9.6. sjede u ponovno otvorenim restoranima
 Geoffroy Van Der Hasselt/AFP
Barovi i restorani opet mogu primati goste u zatvorenom prostoru, s 50 posto kapaciteta

Francuzi su u srijedu, nakon višemjesečnih restrikcija, pohrlili u barove i u restorane bez terasa, u gimnastičke i dvorane za penjanje po stijenama, zahvaljujući novom popuštanju mjera suzbijanja covida-19, kao i Belgijanci.

"Bilo je i vrijeme! Zaključavanje je bilo pretjerivanje", rekao je Jean-Marc Francisco (47), sezonski radnik koji je došao u kafić u središtu Toulousea, na jugozapadu Francuske.

Tri tjedna nakon otvaranja terasa, kino dvorana, muzeja i specijaliziranih trgovina uz ograničen broj kupaca, ovo je druga faza popuštanja mjera u kojoj je policijski sat skraćen za dva sata (počinje u 23.00 umjesto u 21.00 sat po srednjoeuropskom vremenu).

Barovi i restorani opet mogu primati goste u zatvorenom prostoru, s 50 posto kapaciteta.

Glazbena svečanost Praznik glazbe 21...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 12:39