I TO ZA 70 EURA ZA NOĆ

Francuzi se ozbiljno bacili na štednju energije: Neki hoteli već isključuju grijanje i topli tuš

Riječ je o hotelijerima u francuskom gradu Dijonu

Ilustracija, hotelska soba

 Astronaut Images/Hoxton/Profimedia/Astronaut Images/Hoxton/Profimedia

Štednja diljem Europe toliko je jaka da pojedini hoteli naplaćuju i do 70 eura za noć, ali gostima gase i grijanje i pristup toploj vodi.

Riječ je o hotelijerima u francuskom gradu Dijonu - portal France 3 Bourgogne Franche-Comté donosi ispovijest stanovite Elodie koja je u noći stigla u jedan unaprijed rezerviran hotel u Dijonu da bi ubrzo shvatila kako soba nije zagrijana, a novi šok je uslijedio kad je poželjela topli tuš.

Drugo jutro, piše portal, požalila se na recepciji, no tamo su je obavijestili kako su spremačice doista ugasile grijanje i onemogućile pristup toploj vodi jer hotel štedi.

Elodie se razbjesnila i odlučila napustiti smještaj iako je imala rezerviranih pet noćenja, a posebno je spornim smatrala činjenicu da je prilikom rezervacije hotela izrijekom bilo navedeno da smještaj ima grijanje.

Smije li hotel gostima isključiti grijanje i toplu vodu ili su im dužni pružati takvu uslugu, zapitali su se francuski mediji i dobili odgovor da može.

Naime, Sindikat hotelske industrije potvrdio je da prema postojećim francuskim propisima samo stanodavci imaju obvezu svojim gostima pružati uslugu grijanja i tople vode dok hoteli tom odredbom nisu obuhvaćeni. Ipak, s obzirom da je usluga bila navedena prilikom prihvaćanja rezervacije, gošća ima pravo protiv hotela podnijeti privatnu tužbu ili prije toga prigovor, pozivajući se na obvezu hotela da gostu isporuči onu uslugu koju je naveo u svojim uvjetima.

Sada ostaje za vidjeti hoće li hotelijeri diljem Francuske, potaknuti ovim primjerom, ubrzo jednostavno promijeniti popis usluga koje pružaju gostima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:38