STANOVNICI OČAJNI

‘Galicijski Rambo‘ sije strah u Španjolskoj: osuđeni ubojica i prekaljeni legionar skriva se u šumama, ne mogu ga naći

Osuđeni ubojica skriva se u šumi koristeći svoja znanja koja je stekao kao bivši pripadnik Španjolske legije

Ilustracija, vojnici

 Oleg Zabielin/Panthermedia/Profimedia

Stanovnici grada na sjeverozapadu Španjolske udružili su se kako bi pokušali ući u trag osuđenom ubojici – zvanom 'Galicijski Rambo' zbog višestrukog bježanja iz zatvora i opsežnog znanja o tehnikama preživljavanja – za kojeg se vjeruje da živi u obližnjem šumovitom području.

Alfredo Sánchez Chacón u bijegu je od ožujka kada se nije vratio u zatvor nakon što je otamo izašao uz dnevnu propusnicu. Vijest da je 63-godišnjak nestao vjerojatno je malo koga iznenadila: o Sánchezu Chacónu, koji bi trebao biti u zatvoru do 2025. zbog ubojstva koje je počinio 1996. godine, pronio se loš glas diljem Španjolske jer je dvaput ranije pobjegao iz zatvora.

Prvi put pobjegao je 1999. kada je navodno spojio niz plahti kako bi se spustio niz zidove zatvora u Pontevedri dok su drugi zatvorenici ometali čuvare. Više od dvije godine bio je u bijegu te se skrivao u gustom grmlju na sjeveru Španjolske, koristeći svoja znanja koja je stekao kao bivši pripadnik Španjolske legije.

Godine 2001. uspio je ponovno pobjeći iz zatvora, ali je njegova sloboda trajala samo 25 minuta prije nego li je uhvaćen, piše La Voz de Galicia.

Ovoga puta zvona za uzbunu počela su zvoniti u gradiću Pontedeume, u Galiciji, oko 105 km od zatvora kada je krajem ljeta 7900 stanovnika krenulo pričati kako iz njihovih kuhinja misteriozno nestaju namirnice poput paketa keksa, limenki piva i narezaka.

Jedna je osoba ispričala kako je u svojoj kuhinji naišla na čovjeka koji je usred noći zavirivao u otvoreni hladnjak.

Sumnje da bi to mogao biti Sánchez Chacón pojačale su se prošlog tjedna nakon što je lovac naletio na čovjeka koji je odgovarao opisu bjegunca koji živi u improviziranom kampu u gustoj šumi parka Fragas do Eume u blizini grada.

Očajni stanovnici ubrzo su se okupili, a njih osmero najavilo je da će pročešljati područje u potrazi za tragovima odbjeglog zatvorenika.

'Nečuveno je s čime se suočavamo', rekao je jedan stanovnik za La Voz de Galicia, dok je drugi dao naslutiti da ovo nije prvi susret stanovnika s Galicijskim Rambom. 'Već se skrivao u parku Fragas do Eume prije više od 20 godina...'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:48