SPORAZUM

Gatesovi se navodno već dogovorili o podjeli imovine, Melinda iz braka izlazi kao druga najbogatija žena na svijetu

Iako nema informacija o detaljima podjele, spekulira se da bi Melinda Gates nakon razvoda mogla postati druga najbogatija žena svijeta
Melinda i Bill Gates
 Fabrice Coffrini/AFP

Bill i Melinda Gates dogovorili su se o podjeli imovine prije nego što su u ponedjeljak objavili da se razvode, javljaju američki mediji, a prenosi BBC.

Par koji je u braku proveo 27 godina navodno je potpisao sporazum o razvodu braka u kojem je definirano kako će se njihovo bogatstvo podijeliti. Zanimljivo, par nije potpisao predbračni ugovor prije vjenčanja 1994. godine.

Iako nema informacija o detaljima podjele, spekulira se da bi Melinda Gates nakon razvoda mogla postati druga najbogatija žena svijeta jer je od suda u Seattleu zatražila da prepolovi imovinu bračnog para koju procjenjuje na 146 milijardi dolara. Po tome, Melindi bi pripale 73 milijarde dolara. Da u toj verziji priče o razvodu možda postoji i nešto istine govori činjenica da zakon savezne države Washington imovinu bračnog para bez potpisanog predbračnog ugovora dijeli u omjeru 50:50.

Ako do ovakvog raspleta doista i dođe, jedina bogatija žena od Melinde Gates bila bi vlasnica L'Oreala Françoise Bettencourt Meyers čije se bogatstvo procjenjuje na 83 milijarde dolara.

Mediji su ovih dana izvještavali da su Gatesovi dosad zgrnuli 124 milijarde dolara, dok Forbes njihovo bogatstvo procjenjuje na 130 milijardi dolara. Čini se da Melinda Gates smatra da je riječ o još većem iznosu - 146 milijardi.

Kao što je poznato, par vodi Bill & Melinda Gates zakladu koja je uložila milijarde dolara u humanitarne svrhe diljem svijeta. Obvezali su se da će zajedno i dalje raditi u zakladi.

Bill i Melinda upoznali su se kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća kada se ona priključila tvrtki Microsoft.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:30