TITOVA UDOVICA

GDJE ĆE ŽIVJETI JOVANKA NAKON IZLASKA IZ BOLNICE? Želi se vratiti u svoju kuću, ali ona se raspada

Jovanka Broz, udovica nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, dobro se oporavlja u jednoj beogradskoj klinici
 CROPIX/Arhiva

BEOGRAD - Jovanka Broz, udovica nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, dobro se oporavlja u jednoj beogradskoj klinici, gdje je krajem kolovoza primljena u nesvjenom i vrlo zapuštenom zdravstvenom stanju ali još uvijek se ne zna gdje biti smještena nakon puštanja iz bolnice. Ona se želi vratiti u svoju kuću na Dedinju, gdje je živjela zadnjih 30 godina i gdje se prema njenim riječima osjeća najsigurnije, ali ona je u tako lošem i trošnom stanju da se liječnici i njeni rođaci boje tamo pustiti.

SRBIJA OSIGURALA SMJEŠTAJ ZA TITOVU UDOVICU Jovanka će useliti u jednu od četiri ponuđene kuće

Iz srbijanske Vlade Jovanki Broz ponudili su neku od državnih kuća koje su u posjedu Diplomatsko-stambenog preduzeća (DIPOS), koje se brine za stanovanje državnih dužnosnika i stranih diplomata u Beogradu. No, iako su njeni rođaci u pratnji ministra za socijalna pitanja Rasima Ljajića pogledali nekoliko ponuđenih kuća, Jovanka i njena rodbina odbili su takvu mogućnost.

LAŽNU VIJEST O SMRTI JOVANKE BROZ CIJELU NOĆ DRŽALI NA NASLOVNICI Liječnici: 'Titova udovica je živa i pri svijesti'

- Najbrže što se može učiniti, u tom slučaju je, da se prizemlju vile na Dedinju u kojoj je do sada živjela Jovaka obnovi, odnosno da se zidovi oboje, promijeni parket te urede sanitarije. Za to nam ne treba više od dva tjedna – rekao je beogradskom “Blicu” Zoran Trninić, direktor Uprave za zajedničke poslove republičkih organa koje se bavi održavanjem nekretnina u vlasništvu Republike Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:45