BROJNI SU ŠOKIRANI

Genijalnom idejom spasila je ljubavnu vezu, no nisu svi oduševljeni: ‘Samo napišem na ploču i on to učini‘

Nadeen tvrdi da su PIP i ploča s obvezama alati koje su postavili za održavanje otvorene komunikacije
 Screenshot/TikTok

Nadeen (30) iz San Francisca uselila je s dečkom nakon samo tri mjeseca veze, par se ubrzo suočio s problemima zbog razlike u načinu života no odbijali su prekinuti jer su se voljeli. Kad se situacija otela kontroli, stavila je dečka na "plan za poboljšanje performansi" i bila oduševljena rezultatima, prenosi Daily Mail.

@nadeenhui we started living together really early on in our relationship so we saw all of each others living habits and lifestyles super quickly. and i honestly think it worked out better this way because we could decide if we actually wanted to work on these lifestyle habits together or split up. since it was so new, there wouldn’t be much love lost and we’d still be friends. but ultimately, we decided that we wanna stay together, and these lifestyle changes were for the better so why not do it? i had to learn to be more accepting and easy going, and he had to learn to be more tidy and considerate of shared spaces. #relationshipadvice #softwareengineerlife #lifeintech #girlsintech ♬ original sound - nadeen

- Osjećali smo da nismo kompatibilni zbog čega smo dali šansu planu za poboljšanju performansi radnika (PIP). Znam da nekima od vas to zvuči grubo, no on je inženjer i ponekad je teško komunicirati s njim bez korištenja nečega s čim se može poistovjetiti. Osim toga, svidjelo mu se, rekla je Nadeen.

Objasnila je da tvrtke stavljaju zaposlenike na taj isti plan kad su na probnom radu i pred otkazom. Sa svojim je dečkom podijelila kanban ploču s dnevnim i tjednim zadacima koje je trebao obavljati i popisom stvari na kojima mora emocionalno poraditi. Kanban ploča je zajednički vizualni online popis zadataka, a mnoge tvrtke ju koriste za dodjelu posla i praćenje napretka zaposlenika.

- Stvarno je dobro ispalo, na ploču upisujemo sve naše obveze i kućanske poslove. Kad trebam nešto učiniti, dodam to na ploču i on to učini. Ako mu osobno kažem, jednostavno zaboravi, objasnila je Nadeen.

Kanban ploča nije jedino što je par preuzeo iz strategija upravljanja ljudskim resursima, također rade tjedne retrospektive gdje se međusobno provjeravaju.

- Ispitujemo jedno drugo osjećamo li se voljeno, jesmo li dobili dovoljno pažnje, postoje li nešto što smo mogli učiniti bolje. Pokušali smo sve što smo mogli prije ove metode, nisam mu dala ultimatum niti je ovo proizašlo iz svađe. Ne vjerujem u mijenjanje ljudi i ne vjerujem da bi se on htio promijeniti zbog mene, radi ovo zbog sebe i jer želi biti bolja osoba, rekla je djevojka.

Nadeen tvrdi da su PIP i ploča s obvezama alati koje su postavili za održavanje otvorene komunikacije te da aktivnosti nije bila manipulativna ili toksična. Tisuće korisnika ostali su šokirani što je ova nekonvencionalna komunikacijska metoda doista uspjela.

- Mislim da je genijalno što ste sustav koji on razumije primijenili na vašu vezu. To je lijep način komunikacije umjesto da vičete i vrištite jedni na druge, napisala je jedna korisnica.

Nisu svi bili toliko oduševljeni metodom pa su podrugljivo pitali hoće li biti unaprijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:51