GOSPODAR PRSTENOVA

GERHARD SCHROEDER OŽENIO SE PO PETI PUT Sadašnja supruga bivšeg njemačkog kancelara jedan je od razloga propasti njegovog prošlog braka

 REUTERS

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder (74) oženio se peti put, 25 godina mlađom suradnicom Južnokorejkom So Yeon Kim, direktoricom njemačke podružnice agencije za razvoj iz Seula.

Samo dan nakon sudjelovanja na inauguraciji dobrog prijatelja, ruskoga predsjednika Vladimira Putina, gdje su novinari na njegovoj ruci ponovno zamijetili vjenčani prsten, izvori bliski bivšem kancelaru (74) potvrdili su informaciju o vjenčanju, no iz Schroederova ureda nisu je željeli komentirati. Nije objavljeno ni gdje se par vjenčao.

Njemački list "Neue Presse" u utorak je objavio da će se velika svadbena proslava za birane uzvanike održati u luskuznome berlinskom hotelu "Adlon" u listopadu.

Schroeder je prošle godine postao član uprave ruskoga naftnog diva, tvrtke Rosnjeft, a u travnju se razveo se od četvrte supruge Doris-Schroeder-Koeph. Par je dulje vrijeme živio razdvojeno.

U Njemačkoj su Schroedera godinama zvali "Audi-kancelarom" zbog njegova četiri braka.

Prvi se put oženio 1968. u dobi od samo 24 godine s Evom Schubach. Brak je potrajao četiri godine.

Vrlo brzo nakon razvoda vjenčao se s Anne Taschenmacher. U tom je braku bio 12 godina, tijekom kojih je prvi put izabran u Bundestag kako SPD-ov zastupnik.

Od druge se supruge razveo 1984. i iste se godine oženio se s Hiltrud Hampel. Za vrijeme toga braka odradio je dva mandata kao premijer pokrajine Donje Saske, od 1990. do 1998.

Godine 1997. razveo se i od nje i ubrzo oženio novinarkom Doris Koepf. Tada je imao 53, a Doris 34 godine. Iz toga braka ima dvoje posvojene djece, djevojčicu i dječaka iz Rusije.

Od Doris, koja je u međuvremenu aktivno ušla u politiku, razveo se nakon 19 godina braka. Četvrtka gospođa Schroeder medijima je kazala da je buduća peta supruga bila jedan od razloga njihova razvoda.

Nekadašnji njemački kancelar očigledno gubi dosadašnji nadimak "Audi-kancelara", no drugi - "Gospodar prstenova", dodatno je obogatio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:10