ŠOKANTAN ZLOČIN

Gitarist indie rock benda optužen za ubojstvo 18-godišnjakinje: Oteo ju je na autobusnoj stanici?

Policija je izvijestila kako zasad još nije jasna veza između žrtve Bobbi-Anne McLeod i osumnjičenika Codyja Jamesa Acklanda (24)

Bobbi-Anne McLeod (desno) i autobusna stanica na kojoj je zadnji put viđena

 Profimedia

Cody James Ackland (24), koji je optužen za ubojstvo tinejdžerice Bobbi-Anne McLeod, glavni je gitarist u popularnom lokalnom indie rock bendu Rakuda iz engleskog grada Plymoutha. Mladića se sumnjiči da je oteo 18-godišnjakinju na autobusnoj stanici. Djevojka je nestala 20. studenoga, a ubijena je između toga dana i i 23. studenoga. Glazbeniku je određen pritvor, prenosi Daily Mail.

Ackland, koji u Plymouthu živi s majkom, u petak se pojavio na raspravi koja je trajala svega tri minute. Na sud je došao prekriven dekom, a pred sucem je samo potvrdio svoje ime, datum rođenja i adresu.

Prije nego što se posvetio glazbenoj karijeri, Cody James pohađao je Estover Community College u Plymouthu. Rođen je u Njemačkoj, gdje je njegov otac navodno služio u britanskoj vojsci. Roditelji su mu razvedeni.

- On je zgodan dečko i smatra se frajerom. Teško je povjerovati da je umiješan u ovako nešto - izjavio je jedan Acklandov suradnik, a Josh Greenless, pjevač Rakude, rekao je: "Čuo sam za ovo kad je policija počela pretraživati ​​Codyjevu kuću. On je veliki dio našeg benda i sve mi je to pomalo šokantno".

Glazbeni rock sastav, čiji se debitantski singl 2000. godine puštao na lokalnom BBC radiju, u petak je na Facebooku objavio kako se raspušta.

- Preostali članovi Rakude; Josh, Ross, Josh i Mike, izuzetno su šokirani i u potpunoj nevjerici zbog ovog tragičnog događaja. Naše misli i molitve su s obitelji i prijateljima Bobbi-Anne McLeod, koji su sigurno shrvani zbog svojega gubitka. U znak poštovanja, odlučili smo da nećemo nastaviti kao bend i da ćemo se odmah razići. U ovom trenutku nećemo davati nikakve daljnje komentare - napisali su na društvenoj mreži.

Policija je u četvrtak izvijestila kako zasad još nije jasna veza između ubijene djevojke i osumnjičenika. Istražitelji ne traže nikoga drugoga u vezi s ovim zločinom.

image

Bobbi-Anne McLeod

Devon & Cornwall Police/Swns/Swns/Profimedia

Bobbi-Anne McLeod napustila je svoj dom u Leighamu 20. studenoga oko 18 sati i zadnji je put viđena kako čeka na autobusnoj stanici blizu svoje kuće. Stotine ljudi okupile su se na bdjenju koje je organizirano za ubijenu djevojku. Njezina shrvana i uplakana majka Donna McLeod zahvalila im je za svu ljubav i podršku koju je njezina obitelj dobila tijekom posljednjih nekoliko dana.

- Hvala vam što ste učinili sve da pokušate pronaći i dovesti našu bebu kući - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:05