PREDGRAĐE DAMASKA

GLAD U SIRIJI Stanovnicima dozvolili da jedu meso pasa, mačaka i magaraca

Riječ je o ruralnom dijelu u rukama pobunjenika, koje je paralizirano zbog borbi i nalazi se u okruženju državnih snaga, a njegovi su stanovnici na rubu gladi

Skupina sirijskih vjerskih vođa izdala je odredbu u kojoj dozvoljava stanovnicima damaškog predgrađa Muadhamija da jedu meso pasa, mačaka i magaraca što je inače zabranjeno.

Riječ je o ruralnom dijelu u rukama pobunjenika , koje je paralizirano zbog borbi i nalazi se u okruženju državnih snaga, a njegovi su stanovnici na rubu gladi.

Stotine stanovnika, neki na nosilima, uspjeli su izbjeći s tog područja za vrijeme kratkotrajnog prekida vatre prošlog tjedna, no preostali su osuđeni na smrt, ako ne zbog metaka i bombi, onda zbog nestašice hrane.

Humanitarne organizacije apelirale su da se humanitarcima dopusti ući u to područje, a tome su se sada priključili i propovjednici koji ističu kako će, ako uskoro pomoć ne stigne, stanovnici morati pribjeći jedenju mrtvih.

Ovakve šokantne izjave trebale bi mobilizirati empatiju svijeta, a nije prvi put da se čuju u Siriji. Slične su odredbe izdavane i za područja Alepa i Homsa kad su u tim područjima trajale najžeće borbe.

Ističe se kako je uz uništavanje kemijskog oružja nužno napore okrenuti i prema dostavi pomoći za izgladnjelo stanovništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:48