SKANDALOZNO

Glamurozna bankarica otpuštena nakon gnjusnog komentara: ‘Nije ni čudo što ih se Hitler želio riješiti‘

Na Instagramu je komentirala objavu o bombaškom napadu na bolnicu u Gazi: ‘Nije ni čudo što ih se Hitler želio svih riješiti‘ i dodala smajlić

Nozima Husainova i skandalozni komentar

 LinkedIn/X/

Citibank je otpustio jednu od svojih osobnih bankarica nakon što je branila Adolfa Hitlera i holokaust u skandaloznoj antisemitskoj objavi na društvenim mrežama koju je objavila nakon napada Hamasa na Izrael.

Diplomirana studentica koledža u Brooklynu, Nozima Husainova (25), izazvala je bijes javnosti nakon što je objavila sada već izbrisan post na Instagramu, a u međuvremenu je i izgubila posao.

image

Nozima Husainova

LinkedIn

Ona je na Instagramu komentirala objavu o bombaškom napadu na bolnicu u Gazi: ‘Nije ni čudo što ih se Hitler želio svih riješiti‘ i dodala smajlić. Glasnogovornik Citibanka nazvao je njezin komentar ‘revoltirajućim‘ i dodao da se govor mržnje neće tolerirati u njihovoj banci.

"Prekinuli smo radni odnos osobi koja je objavila gnjusan antisemitski komentar na društvenim mrežama. Osuđujemo antisemitizam i sav govor mržnje te ih ne toleriramo u našoj banci", rekao je glasnogovornik banke za Daily Mail.

Njezina objava izazvala je i žestoke reakcije na račun banke na društvenim mrežama.

"Hej, Citi, uključuje li tvoja predanost raznolikosti, jednakosti i uključenosti također i naciste?", napisao je Daniel S Levy na platformi X, nekadašnjem Twitteru.

"Ovo NIJE inkluzivnost i vaša organizacija mora je otpustiti", glasio je drugi.

"Gdje mogu poslati pritužbu da jedna od vaših zaposlenica, Nozima Husainova, hvali Hitlerovo istrebljenje Židova?‘, upitao je Lenny Luchese.

"Citi odobrava njezine riječi? To je podlo i vrijedno prezira", glasio je još jedan.

"Istražujemo ovu stvar i poduzimamo odgovarajuće disciplinske mjere. Snažno osuđujemo antisemitizam i drugi govor mržnje", objavila je banka u tvitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:45