DMITRIJ PESKOV

Glasnogovornik Kremlja o Zelenskom: ‘On je jedan poseban Židov koji je sklon nacionalističkom duhu‘

Rusija je dala naslutiti da bi Kijev mogao biti umiješan u napad na trgovački centar kod Moskve u kojem je poginulo 139 ljudi

Volodimir Zelenski

 Handout/AFP

Kremlj je u utorak, na pitanje jesu li ukrajinski predsjednik i Ukrajina povezani s džihadistima koji su izveli napad u Moskvi, odgovorio da je Volodimir Zelenski "jedan poseban Židov" koji pokazuje simpatije prema nacionalizmu.

Rusija, koja optužuje ukrajinske vlasti kao "nacističke" te tako opravdava invaziju na Ukrajinu, dala je naslutiti da bi Kijev mogao biti umiješan u najsmrtonosniji napad na ruskom teritoriju od 2000. za koji je odgovornost preuzela sunitska džihadistička skupina Islamska država (IS).

"E pa tamo je jedan poseban Židov. Jedan Židov, koji u mnogim pogledima, iskazuje simpatije i sklon je nacionalističkom duhu koji prevladava kod čelnika režima u Kijevu", rekao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Vladimir Putin je u ponedjeljak, tri dana nakon napada na trgovački centar kod Moskve u kojem je poginulo 139 ljudi, priznao da je napad izvela Islamska država (IS), ali i dalje govori o ukrajinskoj upletenosti, uz obrazloženje da su se napadači u bijegu pokušali dočepati Ukrajine.

Peskov nije htio u detalje ulaziti u to pitanje, rekavši da će informacije biti objavljene kad istražitelji budu smatrali da je pravo vrijeme, po završetku istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 07:08