ALEKSANDAR VUČIĆ

‘Glavna vijest u regiji je da sam ja ispao budala zbog one majice. A pogledajte ovaj video, njega je gledao Kosta K....‘

‘Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti od prosvjednika‘, kazao je Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić u emisiji ‘Ćirilica‘

 Screenshot Happy TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras na srpskoj televiziji Happy, u emisiji ‘Ćirilica‘ voditelja Milomira Marića.

Voditelj Marić je na početku emisije demantirao priče da je emisija snimljena jutros, a da je predsjednik otišao iz zemlje, piše Kurir.

O prijetnjama ubojstvom opozicijskog političara Milovana Brkića, kao i psovanju majke, Vučić kaže:

"Jučer sam istinski iskreno kao predsjednik Republike, ne kao predsjednik SNS, zamolio ljude da ne organiziraju ovako nešto, ne zato što sam bio uplašen i ugrožen, a ispostavilo se da sam u pravu, već zato što sam smatrao da je loše za zemlju. Uvedena je praksa da se na najbrutalniji način igraju osjećajima ljudi. Ja ću pokazati i dostojanstvo i pijetet prema obiteljima žrtava brutalnih zločina", rekao je Vučić.

"Sve im se svelo na ukinite Happy TV i Pink i svi podnesite ostavke", rekao je Vučić o prosvjedu u Beogradu

Vučić je dodao da će OŠ Vladislav Ribnikar biti obnovljena, u što će biti uloženo 7.000.000 eura.

"Vidjet ćemo da li će djeca do četvrtog razreda imati online nastavu. Očekivao sam da razgovaramo o idejama, a na kraju se sve svelo na suhu politiku. O budućnosti naše djece na prosvjedu nije bilo ni govora, osim što su tražili da se podnesu ostavke. Valjda kao što su oni podnosili 2002, 2003. i 2007. godine", kazao je Vučić.

"Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da radite skup u nedjelju, dok im netko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite vanjske događaje. Uprkos brojnim naporima, broj ljudi (na protestu) sve govori. Kažu da ispred Skupštine nije bilo ni šest tisuća, a u šetnji maksimalnih devet tisuća ljudi", kazao je Aleksandar Vučić u ‘Ćirilici‘.

Prikazan uznemirujući video koji je, navodno, gledao Kosta K.

U emisiji je, na Vučićevo inzistiranje, prikazan i uznemirujući YouTube video koji je navodno gledao dječak ubojica Kosta K.

‘‘On je bio pratitelj. Ovi mladići su to skinuli nakon nekog vremena. Teško je pronaći uzročnu vezu, ali nesumnjivo je da je dečak ubojica ovo gledao. Kako da reguliramo ovakve sadržaje u budućnosti? Ovi momci zarađuju veliki novac od toga. Moramo naći rješenje da zaštitimo djecu, ali nikad neću pristati na cenzuru‘‘, naglasio je Vučić.

O izvještavanju hrvatskih medija o prosvjedu u Beogradu, Vučić kaže:

"To je modus operandi. Isti su vlasnici, ili imaju suradnju s United medijom, ovog našeg kriminalca što je htio pljačkati Srbiju. I onda oni objave, pa naši preuzimaju. Zašto bi neki običan čovjek u Srbiji znao kakvi su odnosi ovog našeg tajkuna s Jutarnjim listom, Indeksom, Kliks.ba. Pa kažu: Vidi što pišu u regiji. Pa ne pišu to oni u regiji, to piše ista ruka", tvrdi Vučić.

‘Nisam nosio pušku iznad Sarajeva‘

Dodao je da je glavna vijest u regiji bila da je "Vučić ispao budala zato što je komentirao majicu".

"Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu generacije 88. Kakve on ima veze s tom generacijom, ili sa Sopotom. Znate kako djeca to rade. Da bi podržavali Hitlera. ‘E moj deda je upravo napunio 88 godina‘. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnuti priče da... To je kao ono da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantirao tisuću puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigdje puške nema", komentirao je Vučić spornu fotografiju.

"Kako je kod njih Vučić cijeli dan prva vijest? Kad su kod nas Plenković ili Milanović prve vijesti? Zašto? Bit će da nešto dobro radim za ovu zemlju", ustvrdio je Vučić.

O tekstu koji je objavljen u New York Timesu, Vučić kaže da je ‘naručen‘ i da su ga pisali ‘odavde‘.

"Poruku sam razumio, ali nisam se uplašio, niti sam fasciniran lažima koje su plasirali. Bio je tu i Boris Tadić, sram ga bilo. Zamislite, Vučić je išao pa se tukao na stadionima svojevremeno", kazao je predsjednik Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 21:46