ODLAZILA U VIKENDICU

GLAVNA ZDRAVSTVENA SAVJETNICA ŠKOTSKE VLADE PODNIJELA OSTAVKU 'Nisam slijedila vlastite savjete koje sam davala drugima...'

 AFP

Glavna zdravstvena savjetnica škotske vlade podnijela je ostavku nakon što se otkrilo da je kršila vlastite savjete Škotima o mjerama ograničenja kretanja tijekom epidemije koronavirusa.

Catherine Calderwood je izrazila "duboko žaljenje" u priopćenju objavljenom u nedjelju kasno navečer u kojem je objavila da podnosi ostavku nakon razgovora sa škotskom premijerkom Nicolom Sturgeon.

"Opravdani fokus na moje ponašanje prijeti da će omesti iznimno važnu zadaću koju vlada i zdravstvene službe imaju u izvlačenju zemlje iz pandemije koronavirusa", napisala je Calderwood.

Ranije je već priznala da je dva vikenda za redom odlazila u vikendicu u ruralnom dijelu Škotske na istočnoj obali što je u suprotnosti s njezinim vlastitim savjetima Škotima da ostanu u mjestu prebivanja.

Njezino priznanje uslijedilo je nakon što je Sun objavio njezine fotografije u popularnom turističkom odredištu Earlsferry.

"Nisam slijedila vlastite savjete koje sam davala drugima", rekla je Calderwood u nedjelju novinarima.

"Zbog toga iskreno žalim".

Škotska joj je policija izdala upozorenje zbog odlazaka u vikendicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:17