JENS STOLTENBERG

Glavni tajnik NATO-a: HV je na Kosovu po istim pravilima kao i druge snage NATO-a

Sve postrojbe koje za operaciju na Kosovu omogućuju članice NATO-a i partnerske zemlje djeluju po jasno uspostavljenim smjernicama
Jens Stoltenberg
 John Thys/POOL/AFP

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je u ponedjeljak da hrvatske postrojbe u sklopu KFOR-a, misije NATO-a na Kosovu, djeluju po potpuno istim pravilima kao i sve druge postrojbe NATO-a na Kosovu.

"Sve postrojbe koje za našu operaciju na Kosovu omogućuju članice NATO-a i partnerske zemlje djeluju po jasno uspostavljenim smjernicama i unutar jasno uspostavljenog okvira koji je postavila Rezolucija UN-a 1244", kazao je novinarima Stoltenberg nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bruxellesu.

Vučić je nedavno oštro kritizirao najavu o povećanju hrvatskog kontingenta na Kosovu.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prije desetak dana u Prištini je najavio da će Hrvatska povećati broj svojih pripadnika u sastavu KFOR-a.

On je tijekom posjeta 34. kontingentu Hrvatske vojske u okviru KFOR-a govorio o povećanju broja vojnika na što Hrvatska kao odgovorna članica NATO saveza, kako je rekao, ima pravo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2021 23:44