ZNAKOVITA PORUKA

Glavni zapovjednik ukrajinske vojske: ‘Nemamo pravo na pogrešku. Ovo je povijesna prilika‘

"Došlo je vrijeme da vratimo ono što je naše", napisao je jutros na Telegramu glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga

Valerij Zalužni

 Yuliia Ovsiannikova/Zuma Press/Profimedia/Yuliia Ovsiannikova/zuma Press/profimedia

Čini se da je doista pitanje dana kad će započeti toliko očekivana ukrajinska protuofenziva kojom žele vratiti okupirane dijelove svoje zemlje. Dva visoka dužnosnika, naime, danas šalju poruku kako su ukrajinske snage spreme za akciju, piše Slobodna Dalmacija.

"Došlo je vrijeme da vratimo ono što je naše", napisao je jutros na Telegramu glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga general Valerij Zalužni. Njegovu poruku prati video koji prikazuje ukrajinske trupe kako se pripremaju za bitku kao i poruke za dizanje borbenog morala.

Danas je pak u razgovoru za BBC i Oleksij Danilov, jedan od najviših ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika koji je tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine i bliski suradnik predsjednika Volodimira Zelenskog potvrdio kako je ukrajinska vojska spremna.

Kazao je da bi ofenziva mogla započeti "sutra, prekosutra ili za tjedan dana" te da ukrajinska vlada nema pravo na pogrešku u vezi s tom odlukom jer je ovo "povijesna prilika" koju ne smiju izgubiti.

image
Screenshot Twitter

Rekao da će oružane snage započeti napad kada zapovjednici izračunaju da ukrajinske snage mogu postići najbolji mogući rezultat, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2023 05:00