PRIČA OLIMPIJSKE PRVAKINJE

‘Glavom mi je udarao o pod, davio me, htio me ubiti, jedva sam pobjegla, a oni su ga pustili na slobodu?!‘

Svjetska, europska i olimpijska prvakinja optužuje trenera i partnera za fizičko nasilje

Margaux Pinot

 Anne-christine Poujoulat/Afp/Profimedia

Svjetska, europska i olimpijska prvakinja u džudu Margaux Pinot optužila je svog partnera i trenera Alaina Schmitta za fizičko nasilje.

"U noći sa subote na nedjelju bila sam žrtva napada u mom domu od strane partnera i trenera. Vrijeđana sam, udarana šakama, nekoliko puta sam udarila glavom o tlo. I na kraju me gušio. Mislila sam da ću umrijeti, ali uspjela sam pobjeći kod susjeda koji su odmah pozvali policiju. Imam nekoliko ozljeda uključujući slomljen nos", objavila je Pinot prije nekoliko dana na društvenim mrežama, uz fotografiju svog pretučenog lica. Do incidenta je došlo, kako je navela, prošlog vikenda.

Trener je uhićen, no na kraju je ipak dobio oslobađajuću presudu. Francuske sportske zvijezde i političari izrazili su nezadovoljstvo zbog njegove oslobađajuće presude, a državni tužitelj pokrenuo je žalbu.

Pinot je imala ozbiljne ozljede lica, uključujući frakturu nosa, a izjavila je da ju je njezin partner i trener Schmitt napao u njezinu stanu izvan Pariza te da ju je pritom srušio na zemlju, verbalno je maltretirao, udarao nekolicinu puta te da joj je više puta lupao glavom o tlo i pokušavao je zadaviti.

Otkrila je da je uspjela pobjeći iz stana uz pomoć susjeda i pozvala policiju. Policija je te noći uhitila i ispitala Schmitta, no on je odbacio optužbe.

Državna tužiteljica zatražila je jednogodišnju uvjetnu kaznu zbog "vrlo teškog nasilja", no sudac je zaključio da "nema dovoljno dokaza o krivnji" i da "sud nikada nije tu da kaže tko govori istinu, a tko laže".

image

Margaux Pinot

Anne-christine Poujoulat/Afp/Profimedia

Schmitt je pak izjavio na sudu da "100% negira optužbe" te da je to bila ljubavna svađa koju je započela Pinot.

Svjetska, europska i olimpijska prvakinja objavila je pak na društvenim mrežama fotografiju svog natečenog, ozlijeđenog lica. Govorila je o "krvi na podu njezina stana" i napisala: "Što nedostaje? Možda moja smrt na kraju? Vjerojatno me džudo spasio i moje su misli sa svim drugim ženama koje nisu mogle reći isto."

Schmitt je održao press konferenciju, na kojoj se pojavio s masnicom na oku, i izjavio da se osjeća napadnuto na društvenim mrežama. Tvrdi da Pinot laže te negira sve optužbe. Izjavio je da su se posvađali, da ga je ona udarila i tako gurnula da je udario o vrata, a kada se on pokušao izmaknuti, oboje su udarili u zid i radijator. Ona je, prema njegovim riječima, kriva za to što je pao na nju, a njegovi su odvjetnici izjavili da Pinot ima "problema s ponašanjem".

"U životu nikada nikoga nisam udario... To jednostavno nije moguće da ja nekog udarim i da on pobjegne, a ja da ga sustignem - to nije moguće. I sve to nakon što sam joj navodno lupao glavom o pod? To je besmislica... Ona, naravno, laže. Skočila je na mene i uhvatila me za ovratnik. Pomaknuo sam se, a ona me gurnula na vrata. Udario sam glavom. Ustao sam pomalo ošamućen. Udarila me i to je eskaliralo. Lupali smo o zidove, radijator, vrata", izjavio je Schmitt, piše The Guardian.

image

Alain Schmitt

Anne-christine Poujoulat/Afp/Profimedia

Nakon toga su Pinot i njezin odvjetnik također održali press konferenciju na kojoj su iznijeli njezinu verziju događaja, a pritom su okupljeni mogli vidjeti njezino unakaženo, izudarano lice. Rekla je da je mislila da će umrijeti. "Uhvatio me za kosu, povukao na tlo, zajahao me i počeo mi čupati kosu i udarati mojom glavom o pod. Htio me zadaviti", rekla je Pinot, koja je u tom trenutku razmišljala kako da pobjegne jer će je u protivnom ubiti. Optužila je Schmitta da laže i da je želi prikazati kao histeričnu ženu.

Priznala je da njihova veza sadrži puno verbalnog nasilja te da on ima problema s kontrolom. Schmitt nije želio da se sazna za njihovu vezu, tvrdi Pinot, a često ju je i verbalno zlostavljao, govoreći joj da njezina karijera neće biti uspješna te je kritizirao njezinu osobnost. I ovaj je napad, navodno, započeo njegovim omalovažavajućim komentarima upućenim na račun sportašice. Rekla je da je legla u krevet s prstima u ušima jer nije htjela to slušati, a onda ju je počeo udarati. Također je otkrila da je već ranije razbijao stvari po njezinu stanu. Njezin je odvjetnik izjavio da su susjedi čuli vrisak njihove susjede koja je tražila pomoć te da su joj pružili utočište kako bi se sakrila od Schmitta.

Francuska ministrica sporta Roxana Mărăcineanu izjavila je da podržava Pinot te da je smatra žrtvom u ovom slučaju. I francuske zvijezde džuda Teddy Riner i Clarisse Agbégnénou, kao i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo također su javno stali na stranu Margaux Pinot. Francuska džudo federacija također podržava Pinot, a njezine ozljede smatraju šokantnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:48