NOVI DETALJI

'GLEDALA SAM KAKO MI TAJ AVION PADA NA NJIVU, KRAVE SU MI SE RAZBJEŽALE' Svjedoci opisali posljednje trenutke kobnog leta: 'Buka je bila zaglušujuća'

 REUTERS

Zrakoplov Ethiopian Airlinesa, koji je u nedjelju u smrt odveo 157 putnika i članova posade, stvarao je čudnu buku, iz njega je izlazio dim i ispadali su razni predmeti dok je nadlijetao polje s prestrašenim kravama prije nego se srušio, kazali su očevici.

Zrakoplov je poletio u nedjelju iz glavnoga grada Etiopije i krenuo prema Nairobiju s putnicima iz više od 30 zemalja. Svi su poginuli.

Pilot je zatražio dozvolu da se vrati, kazavši da ima problema, no bilo je prekasno.

Nekoliko očevidaca s područja na kojem se zrakoplov srušio kazalo je da je iz stražnjeg dijela zrakoplova izlazio dim, a četvorica su kazala i da se čula glasna buka.

- Bilo je glasno. Kao kada se trese metal, rekla je Turn Buzuna, 26-godišnja domaćica i seljanka koja živi 300-tinjak metara od mjesta nesreće.

- Svi kažu da nikada nisu čuli takav zvuk zrakoplova, a nalaze se na trasi kojom oni lete, dodala je.

Malka Galato (47), seljanka na čije je polje zrakoplov pao, također je kazala da je iz njegova stražnjeg dijela izlazio dim i iskre.

- Bio je jako blizu tlu i zaokrenuo je... Krave koje su pasle pobjegle su u panici.

Tamirat Abera (25), koji je u to vrijeme prolazio pored tog polja, rekao je da da je zrakoplov naglo zaokrenuo, a iz njega je izlazio bijeli dim i ispadali su predmeti poput odjeće i novina.

- Pokušao se dignuti, ali nije uspio i pao je na nos, rekao je.

- Bilo je vatre i bijelog dima koji je potom postao crn, dodao je.

Zrakoplov je bio pun goriva jer je tek bio poletio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:37