StoryEditor
POMOR

'GLEDALI SMO KAKO IH BULDOŽERI GURAJU NA HRPE' Jezivo otkriće u Australiji: Pronađen ogroman broj uginulih ili ubijenih koala

 Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia

Veliki broj koala pronađeno je mrtvo ili ozlijeđeno na plantaži za sječu drva u australskoj državi Victoria, zbog čega službenici otvaraju istragu, prenosi u nedjelju BBC.

Stabla eukaliptusa, važnog staništa koala, posječena su na plantaži u prosincu, a ostavljeno je tek nekoliko stabala.

Neke životinje umrle su od gladi na tih nekoliko preostalih stabala, a druge je navodno usmrtio buldožer.

Oko 80 izgladnjelih koala uklonjeno je i zbrinuto, piše BBC.

Do najnovijeg pomora dolazi nakon što su deseci tisuća koala izgubile živote u šumskim požarima koji su poharali Australiju. Australsko ministarstvo okoliša tobolčare je proglasilo "ranjivima”.

Nakon što su u prosincu stabla posječena, pojavila su se izvješća o stotinama izgladnjelih koala, objavila je je ekološka grupa Prijatelji australske zemlje.

"Ljudi su svjedočili kako buldožeri usmrćene koale navodno guraju na hrpe”, kažu u udruzi.

Odjel za zaštitu okoliša, zemlje, vode i planiranja najavio je da je spreman podići optužnice vezane uz incident.

Helen Oakley, lokalna stanovnica koja je prva reagirala u srijedu, na Facebooku je objavila video uz riječi da je vidjela mrtve koale.

"Tamo leže mrtve koale”, rekla je. "Ubijene majke i njihova mladunčad. Australija bi se trebala sramiti ovoga. Trebamo pomoć.”

Skupina za zaštitu životinja Životinje Australije objavila je da su na mjesto događaja poslani timovi kako bi se "spasio što veći broj ovih dragocjenih životinja.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2020 21:48