ŠOKANTAN SLUČAJ

‘Gledao sam kako moja majka ubija oca. Sada ću je s guštom gledati kako umire na vješalima‘

Ramandeep Kaur Mann (38) ubila je supruga tako što mu je stavila sedative u jelo a potom mu prerezala grkljan

Sukhjita Singh

Ramandeep Kaur Mann (38) nedavno je proglašena krivom za ubojstvo supruga Sukhjita Singha (34) kojemu je u tradicionalno indijsko jelo biryani dodala sedative te mu prerezala grkljan dok je spavao. Dogodilo se to tijekom obiteljskog odmora u Indiji 2016. godine.

Daily Mail donosi ispovijest njezina sina čije je svjedočenje na sudu bilo ključno za donošenje smrtne presude za njegovu majku. On ističe kako mu nije nimalo žao i da jedva čeka kada će biti izvršena kazna vješanjem.

Mann iz Derbyja u Engleskoj planirala je usmrtiti svog supruga zajedno s ljubavnikom Gurpreetom Singhom, inače suprugovim prijateljem iz djetinjstva, a sve je vidio njihov najstariji sin Arjun, koji je tada imao devet godina.

Danas ima 17 godina i dao je potresni iskaz na sudu dok je njegova majka gledala.

Jeza se osjećala u sudnici dok je opisivao kako njegova majka guši oca jastukom. Zatim je vidio njezina ljubavnika kako ga udara čekićem po glavi, a potom je majka njegovu ocu prerezala vrat.

- Ne događa se često da djeca gledaju kako im majka ubija oca i onda moraju dati iskaz o tome. Kako nastaviti život nakon ovoga, reka je za Daily Mail.

- Morao sam biti vrlo hrabar. Ponosan sam zbog ovoga što sam napravio jer sam izvojevao pravdu za oca. Moj brat i ja tu ženu ne doživljavamo kao svoju majku, ona je zla. Ne želimo imati ništa s njom. Što se mene tiče, od trenutka kada nam je ubila oca, ona je prestala biti naša majka, rekao je Arjun.

Komentirajući izvršenje smrtne presude, koja se u Indiji obično izvršava vješanjem, rekao je da bi volio biti tamo kada se odredi datum.

- Ne osjećam strah, zapravo, mislim da bih osjetio zadovoljstvo i olakšanje i veselim se tom danu. Volio bih da cijela moja obitelj bude tamo sa mnom. Nemam suosjećanja jer nikada nije pokazala kajanje i cijelo vrijeme je lagala.

Arjun se probudio u noći ubojstva. On nije pojeo biryani sa sedativima, a spavao je u krevetu pokraj oca. Njegov mlađi brat Aaron jest. Imao je tada pet godina.

- Čvrsto sam spavao i onda začuo lupkanje. Podigao sam pogled ispod plahte i vidio mamu kako guši mog oca s jastukom, prisjetio se Arjun.

- Tada je Gurpreet, zvao sam ga ujak Mithu, oca udario čekićem po glavi. Sjećam se da su tada rekli: još je živ, moramo ga dokrajčiti.

Tvrdi da je njegova majka tada uzela nož i prerezala njegov grkljan.

image

Sukhjita Singh i Ramandeep Kaur Mann

Društvene mreže

Ispričao je da je bio prestravljen i u strahu da bi i njega mogli ubiti ako nešto kaže ili ih pokuša zaustaviti. Odlučio je ostati ležati na boku ispod plahte dok je promatrao horor.

- Zatvorio sam oči dok mi je srce lupalo. Ništa od toga nije bilo stvarno, nisam mogao razumjeti što sam upravo vidio.

Arjun se sakrio ispod plahte dok je njegov otac ležao u lokvi krvi.

Kada je stiglo jutro pojurio je dolje kako bi upozorio baku da se ‘nešto dogodilo‘, ali nije joj mogao reći detalje jer je bio u pratnji majke.

Policija jr stigla u roku od sat vremena, ali Arjun je tek kasnije istoga dana šapnuo baki što je vidio dok su policajci s majkom razgovarali u drugom dijelu kuće.

Uhićena je u obiteljskoj kući u selu Basantapur u sjevernoj Indiji, gdje su boravili tijekom posjeta majci ubijenog Singha.

Arjun za Daily Mail otkriva da od uhićenja nije razgovarao s majkom, kao niti njegov brat Aaron. Ona se sada nalazi u okružnom zatvoru Shahjahanpur dok čeka odgovor na žalbu na smrtnu presudu.

- Slala nam je pisma, ali mi smo ih samo trgali i bacali u smeće. Zašto bismo htjeli imati nešto sa ženom koja nam je oduzela oca?

Gurpreet, s kojim je Mann započela vezu u Dubaiju 2015. godine tijekom obiteljskog odmora, osuđen je na doživotni zatvor.

Arjun također otkriva da mu je jedan od najpotresnijih trenutaka u zadnjih nekoliko godina bio kada je morao otputovati u Indiju kako bi svjedočio protiv svoje majke.

- Samo je zurila ispred sebe i nije mi ništa rekla. Čak nisam ni pokušavao uspostaviti kontakt očima s njom.

Arjun ide u srednju školu i planira ići na fakultet. Sud je odlučio da će skrbništvo nad dečkima preuzeti ujak i ujna po ocu, Kuldip Singh i Kulwinder Kaur. Sada žive s njima u velikoj kući u Midlandsu.

Nastoje omogućiti dječacima što normalniji život, te su odbili objaviti fotografiju dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:48