GLASNI ZVUKOVI

Gluha žena izludila susjede, otkazali su joj i stan: ‘Vodili smo evidenciju tko tamo dolazi, to je strašno!‘

Susjede Sindy K. su na sudu pokazali pedantnu evidenciju u kojoj su zapisivane i registarske oznake vozila posjetitelja mlade žene

Hamburg (ilustracija)

 Ernst Klinker/Alamy/Alamy/Profimedia/Ernst Klinker/alamy/alamy/profimedia

Slučaj 37-godišnje gluhe Sindy K. iz njemačkog grada Halle an der Saale ovih je dana izazvao pozornost javnosti jer je mladoj ženi otkazan ugovor o stanovanju nakon što su se susjedi žalili zbog njezinog „preglasnog vođenja ljubavi“.

Sindy K. (37) tvrdi da je gluha od rođenja. No, susjedi je, pak, jako dobro čuju. To je postalo i sudsko pitanje zbog optužbi za „preglasno vođenje ljubavi“.

O tome piše i BILD čiji novinar je putem SMS poruka „razgovarao“ sa Sindy K. koja je napisala kako su se dvije susjede iz zgrade u kojoj je stanovala žalile stanodavcu za narušavanje „reda i mira“ u kući.

Nakon žalbi susjeda, stanodavac „Halleschen Wohnungsgesellschaft (HWG) je najprije Sindy K. poslao opomenu – a potom i „izvanredni otkaz zbog trajnog narušavanja mira u kući”.

Slučaj je potom završio na sudu gdje je u građanskom postupku Sindy K. izgubila parnici od stanodavca HWG i mora iseliti iz stana u kojem je stanovala. Odluka je nepravomoćna i mlada žena ima pravo na žalbu.

Susjede Sindy K. su na sudu pokazali „pedantnu evidenciju“ u kojoj su zapisivane i registarske oznake vozila posjetitelja mlade žene. A oni su navodno dolazili iz Cellea, Düsseldorfa, Hamburga, Harza, Senftenberga, …

Sudskom presudom je potvrđuje raskid ugovora o stanovanju Sindy K. u dvosobnom stanu u prizemlju u kojem živi od 2015. godine.

Glasnogovornik suda je potvrdio presudu te kazao kako je u tijeku „žalbeni rok od četiri tjedna” u kojem se Sindy K. ima pravo žalit na odluku suda, prenosi Fenix-magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:04