STRAVA U BRAZILU

Glumac koji je nestao u siječnju pronađen mrtav u drvenom kovčegu: ‘Ubili su ga zavidni ljudi...‘

Obitelj je saznala da je nestao nakon što ih je jedna nevladina organizacija obavijestila da je njegovih osam pasa napušteno

Jefferson Machado

 Instagram/

Brazilski glumac iz sapunica koji je nestao u siječnju pronađen je mrtav u drvenom kovčegu u Rio de Janeiru, javlja Daily mail.

Tijelo Jeffersona Machada bilo je zavezano i gurnuto u drvenu kutiju zakopanu ispod betonskog poda pomoćne zgrade u Rio de Janeiru, u naselju Campo Grande.

Vlasti su jučer potvrdile da tijelo pripada njemu uz pomoć otisaka prstiju.

Imanje na kojem je tijelo pronađeno pripada ženi koja je policiji rekla da je pomoćnu zgradu iznajmila muškarcu kojeg je policija identificirala kao osumnjičenika.

Vjeruje se da je Machado, koji je živio u Rio de Janeiru, poznavao osobu koja je iznajmljivala to imanje, a viđen je kako ulazi onamo prije mjesec dana.

Bilo je potrebno čak devet osoba, od čega sedam policajaca, da izvade truplo iz rupe.

Obiteljski odvjetnik je rekao lokalnim novinarima da je kovčeg u kojem je tijelo pronađeno pripadao Machadu te da je prethodno iznesen iz njegove kuće.

- Jeffersona su brutalno ubili zavidni, zli i beskrupulozni ljudi, napisala je Cintia Hildendeger, prijateljica obitelji na glumčevom Instagram profilu.

Machadov posljednji glumački posao bio je u sapunici ‘Reis‘ 2022. godine. Nije viđen od 27. siječnja, a službeno je proglašen nestalim 9. veljače ove godine.

Njegova je obitelj saznala da je nestao nakon što im se javila jedna nevladina organizacija i obavijestila ih da je njegovih osam pasa ostalo napušteno u njegovom domu.

Svaki od tih pasa je imao svoj uređaj za praćenje. Dva su umrla, a šest ih je na liječenju u veterinarskom centru.

Njegova je 73-godišnja majka Maria das Dores rekla da je posljednji put s njim razgovarala 29. siječnja, kada je otputovao u Sao Paulo na razgovor za posao te da je tada odsjeo kod prijatelja.

Kad ju je prestao zvati i slao joj samo poruke koje su bile pogrešno napisane, zabrinula se.

- Rekao je da mu je mobitel pao u WC školjku, zbog čega nije mogao uspostaviti video poziv.

Obitelj se dodatno zabrinula kada je promijenjena njegova lozinka za ‘cloud‘, te kada je u veljači deaktivirana njegova lokacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 20:42