HEROJSKI WORDLE

Goli luđak zatočio staricu, spasila je kći s druge strane države: ‘Danas nije odigrala igru...‘

Psihički bolestan napadač upao je u kuću 80-godišnjakinje i držao je čak 17 sati. Sve dok njezina kći nije pogledala Wordle

Igrica Wordle

 Stefani Reynolds/AFP

Starija gospođa iz Chicaga spašena je nakon 17-satne talačke krize koja je razriješena na nevjerojatan način: pomoću odgovora koji je nedostajao u popularnoj online igri Wordle, piše BBC.

Denyse Holt (80) je 5. veljače bila sama kod kuće u Illinoisu kad je psihički nestabilan i potpuno gol napadač upao u njezin dom.

Njezina kći u dalekom Seattleu primijetila je da nešto nije u redu jer njezina majka nije poslala odgovor na redoviti dnevni zadatak u igri Wordle.

Osumnjičenom za napad sad prijeti nekoliko kaznenih prijava.

Prema riječima gospođe Holt, spavala je u svom krevetu kad je 32-godišnji James H. Davis III ušao u njezinu kuću i zaprijetio joj škarama. Bio je posve gol i krvario jer se porezao na staklo prozora koji je razbio kako bi ušao u kuću.

'Mislila sam da sam gotova. Bila sam u šoku. Samo sam htjela preživjeti', kazala je gospođa Holt.

Iako joj je rekao da je neće ozlijediti, Davis ju je natjerao da se s njim okupa u kadi, nakon čega je iz kuhinje uzeo dva noža, isključio telefon i zaključao je u podrumskoj kupaonici.

Na drugom kraju zemlje, u Seattleu, njezina kći, Meredith Holt-Caldwell, primijetila je da njezina majka ne odgovara na poruku koju joj je poslala te da nije poslala odgovor na dnevni Wordle zadatak, što je redovito činila svakoga dana.

'To ju je zbunilo', kazala je gospođa Holt.

Njezina kći je nakon toga alarmirala policiju koja je 6. veljače došla provjeriti kako je gospođa. No ondje su naletjeli na Davisa te je bila potrebna pomoć interventnog tima koji je na kraju uspio uhititi i privesti otmičara.

Policija je izvijestila da je Davis sada suočen s nizom optužbi, uključujući onu za upad u kuću s ubojitim oružjem, otmicu i napad na službenu osobu.

Tijekom incidenta, gospođa Holt nije ozlijeđena.

'Nikad nisam pomislila da bi se ovako nešto moglo dogoditi, ali dogodilo se. Imala sam puno sreće', rekla je gospođa Holt.

Igra Wordle, koju je u siječnju za neotkrivenu sedmeroznamenkastu sumu kupio New York Times, svaki dan igračima zadaje jednu skrivenu riječ od pet slova koju moraju pogoditi u šest pokušaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:06