SABOTAŽE U RUSIJI

Gori vojni kompleks, srušen i željeznički most: ‘Nevjerojatne stvari događaju se iza kulisa‘

Jedna je osoba ozlijeđena u požaru u Belgorodu, a srušen je i željeznički most u Kurskoj oblasti

Uništeni željeznički most u Rusiji; Dim iznad vojnog kompleksa (u pravokutniku)

 Facebook, Twitter

Jedna je osoba ozlijeđena u požaru koji je buknuo u vojnom kompleksu u južnom ruskom gradu Belgorodu na granici s Ukrajinom, kazao je guverner Belgorodske oblasti u nedjelju.

Guverner Vjačeslav Gladkov kazao je da je tamošnji stanovnik pretrpio manje ozljede te da nije životno ugrožen. Također je rekao da je u požaru oštećeno sedam objekata.

Ministarstvo obrane nije komentiralo incident te uzrok požara zasad nije poznat. Reuters nije uspio potvrditi istinitost iskaza.

Na fotografijama i video snimkama objavljenima na društvenim mrežama vidi se oblak dima koji se izdiže nad gradom. Reuters nije mogao potvrditi izvješća.

U odvojenom slučaju, guverner Kurske oblasti, koja također graniči s Ukrajinom, kazao je da je oštećen željeznički most koji koriste teretni vlakovi.

U videozapisu objavljenom na njegovom profilu na Telegramu, guverner Roman Starovojt incident je prozvao sabotažom.

O srušenom mostu na svom je Facebooku izvijestio i zastupnik u ukrajinskom parlamentu Oleksij Gončarenko.

"Željeznički most u regiji Kursk sada izgleda ovako. Prema lokalnim vlastima, eksplozija je posljedica sabotaže. Prema službenim informacijama, ova željeznička pruga služila je za kretanje teretnih vlakova. Ali jasno je da su preko mosta poslane i trupe u Ukrajinu. Nevjerojatne stvari počele su se događati iza kulisa, jednostavno nevjerojatno, ali istinito", napisao je.

Rusija je prošli mjesec Ukrajinu optužila za helikopterski napad na skladište goriva u Belgorodu, za što Kijev nije preuzeo odgovornost, kao ni za bombardiranje sela i raketiranje skladišta municije.

Druge ruske oblasti koje graniče s Ukrajinom također su izvijestile o prekograničnom bombardiranju, otkad je Moskva 24. veljače poslala tisuće vojnika u Ukrajinu zbog, kako kaže, "specijalne vojne operacije".

Opširnije o sličnim incidentima na ruskom teritoriju pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:52