HOROR U SRBIJI

GORIO JE I VRIŠTAO 'SPASITE ME, MOLIM VAS!' Dječak kojeg je stresla struja u bolnici se bori za život

'Da je njegov prijatelj došao po pomoć nekoliko minuta kasnije, bio bi cijeli spaljen', kazao je vatrogasac
 Biljana Gaurina/Cropix

- Dječak je utrčao u stanicu i povikao: „Pomozite, gori mi prijatelj!“ Zgrabio sam vatrogasni aparat i pretrčao 300 metara. Između 10. i 11. perona vidio sam dijete kako gori. Plakao je i vrištao: 'Spasite me, molim vas'. Krv mu je išla na usta, glava mu je bila povrijeđena. Gorio je kao buktinja. U životu ništa strašnije i potresnije nisam vidio, a bio sam u ratu, kazao je Dragan Milošević, vatrogasac i čuvar firme 'Ful protekta' na željezničkoj stanici u Nišu, koji je pomogao dječaku Đ. M. (12) nakon što je doživio strujni udar od 25.000 volti.

Liječnicima iz Hitne pomoći, kaže, pomogao je da prenesu teško povrijeđenog dječaka sa čijeg je pougljenog tijela otpadalo meso.

- Da je njegov prijatelj došao po pomoć nekoliko minuta kasnije, bio bi cijeli spaljen. Volio bih da preživi i da ga upoznam - kaže Milošević.

Policija je izvijestila da se dječak igrao s prijateljima penjući se na vagone, kada ga je stresla struja.

Đ. M. (12) je sa dubinskim opeklinama na 90 posto kože zbrinut u Klinici za dječju kirurgiju gdje liječnici vode neizvjesnu borbu za njegov život.

-To su teške, dubinske, opekotine. Morali smo ga priključiti na aparat za umjetno disanje. Jedna strana tijela mu je prekrivena opeklinama četvrtog stupnja. Njegovo je stanje teško i u životnoj je opasnosti - kazala je prof. dr. Anđelka Slavković.

- Đorđe je talentiran za crtanje, od džeparca je kupovao sprejeve i boje. S prijateljima je izašao oko 13.30 sati. Nismo znali da idu na željezničku stanicu. Popeo se vjerojatno da bi nacrtao grafit na starom vagonu, premda su sa njih skidali i neke grafitne šipke za crtanje. Udarila ga je struja. Rade mu samo srce i pluća i na mašini je koja mu održava život - tužno govori dječakov djed Zoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:26