PAKLENA NOĆ

Gorjelo nebo iznad Čačka, više eksplozija odjeknulo u tvornici oružja: ‘Sve podrhtava, stravično je‘

Mi smo morali da pobjeći iz kuće s obzirom na to da živimo nadomak tvornice, jedva smo izvukli živu glavu, prenose mediji
Eksplozije u Čačku
 Instagram, Youtube

Niz snažnih eksplozija praćenih detonacijama u tvornici oružja Sloboda probudile su sinoć stanovnike Čačka u Srbiji i natjerale ih na ulicu. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava, niti ozlijeđenih, piše B92.

U tvornici je u trenutku eksplozije bilo 60 radnika i svi su na sigurnome.

Na snimkama objavljenima na društvenim mrežama vidi se veliki požar praćen snažnim detonacijama.

Kako prenose mediji, najsnažnija detonacija dogodila se u 3.20, a odmah za njom i druga u 3.22 sata, koje su zatresle su cijeli grad. Prva eksplozija dogodila se u 1.30 sati, a odjekivale su sve do 4 ujutro.

- U seriji eksplozija koje su se dogodile u tvrtki 'Sloboda' nije bilo ljudskih žrtava, niti ozlijeđenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuirano je 30 radnika tvrtke i obližnje stanovništvo. Na licu mjesta su pripadnici vatrogasnih jedinica, piše u objavi gradonačelnika Miluna Todorovića.

A.Ć. radnica koja je u trenutku eksplozije bila u tvornici "Sloboda" u Čačku, rekla je da kako je u trenutku eksplozije s još osam kolega radila u pogonu rezanja.

- Uspjeli smo se izvući, doći do jedne zgrade i ući u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i doslovce je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je, rekla je ona.

Mještani su izjavili da su morali pobjeći iz kuće.

"Mi smo morali da pobjeći iz kuće s obzirom na to da živimo nadomak tvornice, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka. Prema njezinim riječima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je vidio kako gori jedno po jedno skladište, prenio je Info-lider.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:24