Pokrajina Huelva na jugu Španjolske godišnje izvozi oko 300.000 tona jagoda. Bez radnika iz Maroka i drugih afričkih zemalja berba ne bi bila moguća, ali uvjeti u kojima oni žive i rade su, najblaže rečeno, nehumani, piše Deutsche Welle.
Jagode dokle pogled seže i miris koji je toliko intenzivan da je gotovo neugodan. Na putu koji ide kroz polje je kamion hladnjača. Na polju je dvadesetak od gotovo 100.000 sezonskih radnika koji tijekom sezone ovdje beru jarko crvene plodove.
Među njima je i Fatima: „U Maroku je teško. Sezonski radnici tamo zarađuju samo 6,5 eura dnevno – u Španjolskoj preko 40."
Zbog trule jagode manja zarada
Fatima je otkazala dogovoreni intervju, jer joj je šef rekao da ne smije razgovarati s novinarima. Odgovore je poslala preko audio-poruke. Na pitanj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....